#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio
Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...
Dziś premiera książki Kopyra
Tomasz Kopyra, w Internetach znany jako Kopyr z blogu blog.kopyra.com, jest drugim polskim piwnym blogerem, który napisał książkę o piwie. "Piwo - wszystko, co...
#896: Browar Jana/Bespoke – Brustasza
Każdy szczeciński browar ma w moim serduszku specjalne miejsce, a że jest ich niewiele, to póki co w tym serduszku jest sporo luzu. Ostatnio...
#594: Browar Jana/Golem – Golem vs Dinosaur
Ci, którzy obserwują polską politykę pewnie pamiętają zabawną wpadkę byłej premier Ewy Kopacz z końca stycznia, która w telewizji wspomniała o swojej teorii, że...
#1092: ?/NOOK & Viking Malt – Wonderland
Tegoroczne Święto Porteru Bałtyckiego przeszło na portalu przeszło trochę bez echa. Stało się tak, ponieważ w swoich zasobach nie miałem żadnego porteru. Sytuacja się...
#971: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista: Colombia DSB Pink Bourbon
Publikacją dzisiejszego tekstu pozostanę w klimatach kawowych, i to kawy klasy speciality. Po Tiramisu & Coffee Pastry Stoucie z Browaru Waszczukowe dziś postanowiłem zająć...
#712: Gryf/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Double Victory
Jesteśmy na półmetku serii wpisów o piwach dostępnych w ofercie Browaru Mistrzowie Smaku. Do tej pory opublikowałem trzy recenzje: Tea Valley, Hop Fortune oraz...
#998: Nepomucen/Karczewski – Rzeźbiarz
Browar Karczewski pojawił się w dziale recenzji naszego portalu już czterokrotnie. Szału jakiegoś większego te piwa nie zrobiły, ale ich forma była przyzwoita i...
#790: Błonie/Brewery Hills – Holy Moly
Jednym z najbardziej znanych piw Browaru Doctor Brew z czasów "przedlwóweckich" jest Molly IPA, które recenzowałem już dawno temu, tj. w sierpniu 2017 r....
#171: Lindemans – Oude Gueuze Cuvée René
Dziś mija miesiąc, odkąd zmieniłem pracę. Postanowiłem więc sięgnąć po specjalnego. Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, stwierdziłem, że mam ochotę na jakiegoś niesłodzonego lambika. Wybór...
Szkło do piwa – z jakiego korzystam?
Szkła do piwa jest cała masa. Niektóre są bardziej funkcjonalne, inne mniej. Część z nich została zaprojektowana specjalnie dla degustacji, są też takie, których...
#898: Browar Stu Mostów & Basqueland Brewing – ART+36 Pastry Sour Ale Pineapple &...
Od trzech dni męczę się z optymalizacją wydajności strony. No, ale chyba w końcu udało mi się osiągnąć całkiem zadowalający efekt. Dajcie znać, jeśli...
#974: Nepomucen/Karczewski – Łuczniczka
Kraftowe piwa bezalkoholowe - o jak szanuję ten trend. Żałuję, że nie było ich te 8-10 lat temu, gdy bywałem na studenckich imprezach, na...
#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite
Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...
#426: Bytów – Vermont IPA
Pośród piw, które otrzymałem pod koniec marca od Browaru Bytów, można wyróżnić trzy serie: klasyczną, nowofalową oraz kooperacyjną, opartą na współpracy z Browarem Rockmill....
























