#221: Marysia/IGNIS – Małe Ciche
Przy okazji niedawnej recenzji piwa Obywatel Pils z Browaru Czarna Owca wspominałem, że rzemieślnicy, którzy jeszcze do niedawna z wielu względów ograniczali się jedynie...
#544: Profesja – Kolędnik
Boże Narodzenie już za nami - ostatnio nieco rzadziej sięgałem po piwo. Stąd też mniej recenzji, ale już niedługo wszystko powinno wrócić do normy....
#213: Bytów/Olimp – Bacchus
Browar Olimp już od dłuższego czasu jest obecny na naszym rynku. Choć na moim blogu pojawiło się już ponad 200 opisów piwa, to browar...
#1007: Waszczukowe – Juicy IPA
IPA to niejako ikona piwnej rewolucji. Swoją popularność zawdzięcza pochodzącemu od nowofalowych odmian chmielu aromatu owoców tropikalnych, czasem żywicy. Niektóre browary czasem decydują się...
#273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA
Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron
Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...
#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)
Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...
#797: Błonie/Brewery Hills – Free For Me
Wśród bezalkoholowych piw kraftowych cały czas na szczycie mojej prywatnej klasyfikacji jest Miłosław Bezalkoholowe IPA z Browaru Fortuna. Wciąż szukam polskiego piwa, które by...
#622: ?/Wokanda – Wrobiony
Spośród wszystkich piw wędzonych jednymi z moich ulubionych są wędzone koźlaki, które pokochałem niegdyś za sprawą kultowego Urbocka z Browaru Schlenkerli (swoją drogą muszę...
#751: PINTA – Simply The Best!
PINTA od około pół roku warzy już na swoim. Minął grudzień a ja do tej pory nie zrecenzowałem żadnego piwa warzonego w Wieprzu :P....
#996: Brofaktura – German Pilsner
Jednym z najlepszych piw z mieszczącego się w Siedlcach browaru restauracyjnego Brofaktura, które miałem okazję dotąd próbować, był sprzedawany pod nazwą Kupieckie pilsner typu...
#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA
300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...
#1076: ?/Revolta – African Coffee Oatmeal Stout
Południowa kawa stała się już dla mnie swego rodzaju rytuałem, bez którego jestem nie do życia. Jeśli koło południa nie wypiję kawy, to jestem...
#773: Bojanowo – Bojan RIS
Na temat dzisiejszego piwa krąży w internecie pewna teoria, że trunek ten pojawia się na rynku nie po raz pierwszy (choć w nieco zmienionej...
























