#652: Markowy/Vasco da Goa – Marigold
Za każdym razem, gdy odwiedzam sklep specjalistyczny z piwem staram się kupić przynajmniej jedno piwo z browaru, którego na moim blogu jeszcze nie było....
#1077: Profesja – Kulturysta
IPA jest bez wątpienia symbolem piwnej rewolucji w Polsce. Styl, od którego wszystko się zaczęło, różnił się jednak od tego, co dziś kojarzy nam...
#684: Artezan – Panic Button
W tym roku minęło już siedem lat od momentu startu Browaru Artezan. Browar ten towarzyszył mi od samego początku mojej przygody z kraftem, a...
#771: Maryensztadt – Wild & Funky Straight Lambic
Czwarte urodziny portalu to dobra okazja, żeby sięgnąć po coś wyjątkowego. Dobrze się złożyło, że przed kilkoma dniami otrzymałem w przesyłce naprawdę efektownie wyglądające...
#198: Podgórz – Burgundowy Łowca
Browar Podgórz, założony przez Łukasza Jajecznicę, słynie przede wszystkim z szeroko cenionego porteru bałtyckiego - 652 m n.p.m. Dziś chciałbym Wam przedstawić kolejne mocne piwo,...
#993: Waszczukowe – Zero Ale
Po szczepieniu przeciw COVID-19 zrobiłem sobie kilka dni przerwy od alkoholu - czy tak trzeba, głosy są podzielone. Niemniej wolałem zachować ostrożność ;). Nie...
Dziś premiera książki Kopyra
Tomasz Kopyra, w Internetach znany jako Kopyr z blogu blog.kopyra.com, jest drugim polskim piwnym blogerem, który napisał książkę o piwie. "Piwo - wszystko, co...
#600: ?/Wokanda – Pszemytnik
Marakuja to jeden z moich ulubionych owoców, choć przez długi czas znałem jej jedynie z soków i jogurtów. Gdy zaczęła się pojawiać w marketach...
#215: Gryf/Gentleman – Rock of Ages
Stouty to jeden z najbardziej lubianych przeze mnie stylów piwa - zarówno imperialne, mleczne, tropikalne, czy wędzone wersje rzadko kiedy mi nie smakują, chyba...
#1023: PINTA & Maltgarden – Cocoa More Cocoa More Cocoa
Z piw typu pastry najbardziej podchodzą mi imperial pastry stouty. Ich główną zaletą jest to, że nie trzeba wcale miliona różnych aromatów, aby osiągnąć...
#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron
Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...
#562: BIAŁY – Kawomlek
Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...
#310: Bojanowo – Bojan Muscovado
Browary Regionalne Jakubiak zaczynają chyba coraz częściej zauważać zmiany rynku piwa w Polsce, które przyniosła piwna rewolucja. Miłośnicy amerykańskich odmian chmielu mają już całkiem...
#1087: Lubrow – SKM
SKM - ten skrót w Szczecinie i okolicy kojarzy się jednoznacznie, ze Szczecińską Koleją Metropolitarną, której budowa co rusz napotyka na kolejne problemy i...
#869: Zapanbrat/Trzech Kumpli & Al.Capone – Dekada
Piwne kooperacje kojarzą się nam z projektami realizowanymi przez browary. Ale oczywiście niekoniecznie tak jest - we współpracę z browarami wchodzą również lokale, agencje...