#977: Zarzecze/BIRBANT – Hiruko

Myślałem, że szybciej mi to zejdzie, ale dopiero dziś - ponad dwa miesiące po otrzymaniu "darów losu" - na mój warsztat trafia ostatnie piwo...

#607: Profesja – Car Jura Whisky BA

Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...

#514: Pivionica – Fulir Craft Pilsner

Z chorwackim Browarem Pivionica po raz pierwszy miałem do czynienia jeszcze w 2016 r., gdy z wakacji w Chorwacji przywiozłem piwo Fulir Tamno. Jest ono...

#423: BeerLab – Piaseczyńskie Ciemny Lager

Dobrych ciemnych lagerów w Polsce jest jak na lekarstwo. A ponoć wszystko przez to, że ciemne piwa w naszym kraju niezbyt dobrze się sprzedają....

#767: ?/Harpagan – Astralny Żar

Uwielbiam kreatywność Browaru Harpagan w wymyślaniu coraz to bardziej oryginalnych nazw swoich piw. Praktycznie każda z nich jest naprawdę śmiechowa, szczególnie w połączeniu z...

#822: BIAŁY – Jasny Wybór

Połowa czerwca przyniosła nam iście letnią pogodę. Pociągnę więc trochę temat piw dobrych na lato. Ostatnio recenzowałem świetne bezalkoholowe Mini MAXI mango z PINTY....

#232: Czarna Owca – Koźlak

Po smacznym stoucie i mniej udanych: pale ale'u, west coast IPA oraz pilsie dzisiaj przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, które otrzymałem już...

#465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą

Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...

#764: Recraft/Rockmill – Sunshine Bay

Już na początku istnienia mojego portalu przyjąłem sobie zasadę, że kolejność recenzji będę układał tak, aby w krótkim odstępie czasu nie powtarzał się ani...

5 moich ulubionych herbat

Przy okazji kilku piw z dodatkiem herbaty, które miałem okazji degustować, wspominałem, że napar na bazie suszu z rośliny o łacińskiej nazwie Camellia Sinensis...

#238: Bartek/Doctor Brew – Moli Hua

Browar Doctor Brew zaczął ostatnio zmieniać swój imidż. Widać to zarówno po stylach i etykietach ich ostatnich piw, jak również choćby po ich nowym...

#1100: ?/Wrężel – Big Game: Three

Na chmielnikowym Portalu o Piwie funkcjonuje całkiem sporo różnych działów, do których wpadają artykuły z konkretnych kategorii. Jakiś czas temu wydzieliłem m.in. Strefę kawową...

#781: La Quince & Widawa – Rage

Odbywające się już niedługo Beer Geek Madness może stać pod dużym znakiem zapytania z powodu rozprzestrzeniającego się w Polsce koronawirusa. Niestety, jak dotąd nie...

#773: Bojanowo – Bojan RIS

Na temat dzisiejszego piwa krąży w internecie pewna teoria, że trunek ten pojawia się na rynku nie po raz pierwszy (choć w nieco zmienionej...

#525: Łańcut – Das Is Kwass (z owocami)

Berliner weisse to jeden z najbardziej charakterystycznych niemieckich stylów piwa. Jest to trunek lekki i intensywnie kwaśny, przez co jest to świetny trunek na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...