#949: Łąkomin – Basior na dzikim torfowisku

Uff, na szczęście dość szybko odzyskałem po COVIDzie smak i węch. Może zmysły te nie są jeszcze w takiej formie jak przed zakażeniem koronawirusem,...

#946: Heller-Bräu Trum – Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

Piwa dymione to coś, co się kocha lub nienawidzi. Ja zdecydowanie jestem w tej pierwszej grupie. Bardzo ubolewam, że różnego rodzaju rauchbiery w Polsce...

919: Boon – Oude Geuze Boon VAT 110 Mono Blend

Kupiony przeze mnie w lipcu zestaw lambików niestety już się kończy. Na koniec zostawiłem sobie piwo, które było najdroższe i potencjalnie może okazać się...

#913: Bytów/Funky Fluid & Maltgarden – Funky Garden Vol. 6

Piwa typu pastry sour już mi się znudziły - i to na tyle, że powiedziałem sobie, że przez jakiś czas nie będę ich kupował....

#908: Heller-Bräu Trum – Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Piwa wędzone można pokochać lub znienawidzić. Myślę, że nie ma osób, które są po środku, dla których piwne wędzonki są czymś neutralnym. Ja jestem...

#903: Fortuna – Fortunatus III: Flanders Red Ale Barrel Aged

Flanders red ale to jeden z moich ulubionych stylów. Takie piwa jak Duchesse de Bourgogne, czy Rodenbach Grand Cru należą do mojej ścisłej topki...

#892: Oud Beersel – Oude Geuze Vieille: Barrel Selection Oude Pijpen (2017)

Z Oud Beersel spotkałem się po raz pierwszy dzięki Browarowi PINTA. To właśnie z tym belgijskim browarem w 2019 r. PINTA nawiązała słynną kooperację...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#869: Zapanbrat/Trzech Kumpli & Al.Capone – Dekada

Piwne kooperacje kojarzą się nam z projektami realizowanymi przez browary. Ale oczywiście niekoniecznie tak jest - we współpracę z browarami wchodzą również lokale, agencje...

#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019

31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...

#821: PINTA – Mini MAXI mango

Ukrop - spokojnie można tak nazwać dzisiejszą aurę w Szczecinie. No, żar leje się z nieba. Oczywiście upał przyszedł do nas z dnia na...

#799: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Igrok

Mało który browar ma u mnie tak dobrą prasę jak Browar Lotny Trzech Kumpli. W zasadzie tylko raz mnie on zawiódł, o czym pisałem...

#784: ReCraft/Rockmill & Дідько – Friend or Foe?

Coraz to liczniejsza grupa państw na świecie zamyka swoje granicę w obawie przed rozprzestrzeniającym się koronawirusem. Do tego grona dołączyła również Polska. Niestety, ucierpi...

#782: Maryensztadt – Wild & Funky Flanders Red Ale

Flanders red ale to jeden z moich ulubionych stylów piwa. Niestety, nieczęsto mam okazję, żeby sięgnąć po tego rodzaju trunki. Nie ma ich zbyt...

#769: Chimay – Première

Otwierając na portalu dział "Z zagranicy" powiedziałem sobie, że muszę w końcu mocniej zabrać się za piwa zagraniczne - szczególnie te, które zaliczają się...

Daj lajka! :)

2,258FaniLubię
1,705ObserwującyObserwuj
545ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1137: AB InBev – Чернігівське

Aktualna faza wojny na Ukrainie, rozpoczęta wielkoskalową inwazją wojsk Federacji Rosyjskiej, trwa już ponad cztery miesiące. W reakcji na agresję, największe na świecie koncerny...

#1336: ?/Funky Fluid & HAYB – Breakfast Stout (Ethiopia Guji Natural)

Browar Funky Fluid umie w piwa z dodatkiem kawy speciality - podobnie zresztą jak Maltgarden. Bardzo lubię tę kawową funkyfluidową serię - kilka piw...

Wieści Tygodnia #308

Co tydzień publi­kuję dla Was na portalu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku, ale...

Dziś Święto Piwa Grodziskiego

Jeden z niewielu polskich współczesnych stylów piwa - grodziskie - ma dzisiaj (23 czerwca) swoje święto. Z tej okazji w wielu lokalach organizowane są...

#1335: Lubrow – I’m not Pastry (blue)

Aktualnie cieplejsza pogoda sprawiła, że na rynku mamy mniej nowych imperialnych pastry stoutów. Myślę, że odpoczynek od tego rodzaju nowości nam się przyda ;)....