#524: Buxton & Omnipollo – Original Texas Pecan Ice Cream
Walczę obecnie z przeziębieniem, dlatego też przez ostatnie dni recenzje pojawiały się u mnie rzadziej niż zwykle. Mam nadzieję, że już niedługo to się...
#247: Wąsosz/Szałpiw – Kociamber
Dziś na blogu zajmę się piwem o intrygującej nazwie Kociamber, które na rynku pojawiło się w lipcu 2015 r. (jejuś, to już dwa lata!)....
#548: AleBrowar – New England DDH DIPA Centennial+Amarillo
Tak jak zapowiadałem w poprzednim wpisie, po recenzji New England DDH DIPA Citra+Galaxy od razu przechodzę do porównania z drugim piwem z tej serii,...
#182: Pracownia Piwa & Podgórz – Baran z Jajem
Po dzisiejszej recenzji zapewne pojawią się głosy, że... odgapiam od Kopyra. Prawda jest jednak inna, bowiem kolejność porterowych degustacji na ten tydzień w ramach...
#360: Bytów – Gryf Pomorski
Z Browarem Bytów miałem styczność jak na razie wyłącznie dzięki warzącym tam kontraktowcom (m.in. Browar Rockmill). Sam się temu dziwię, ponieważ ów producent wypuścił...
#1190: Fortuna – Komes Wymrażany Barley Wine Old Forester BA
Szczecin to dziwne miasto. Pomimo prawie 400 tysięcy mieszkańców panuje w nim bieda pod względem liczby specjalistycznych sklepów z piwem. Do niedawna były zaledwie...
#980: Nepomucen/Gwarek – Teoria Mętności^2
Teoria Mętności to jedno z tych piw z kontraktowego Browaru Gwarek, które bardzo dobrze przyjęło się na rynku. Duża w tym zasługa "efektu Kopyra",...
#1127: Gryf/Brokreacja – Imperialny Nafciarz Islay Blend BA
Bardzo lubię whisky, szczególnie te bardziej dymne i torfowe. Dzisiejsze piwo będzie miało sporo wspólnego z tego rodzaju destylatami. Dziś bowiem zrecenzuję torfowego żytniego...
#846: Browar Zakładowy – Mam Co Robić
Browar Zakładowy początkowo wiernie trzymał się nazw piw nawiązujących do pracy w dużych zakładach, które wywodziły się głównie z czasów słusznie minionych. Aktualnie koncepcja...
#674: Browar na Jurze/PINTA – Dożynki Bourbon BA
Powoli zbliża się już końcówka mojego urlopu (chociaż przy prowadzeniu działalności gospodarczej urlopy bywają specyficzne :P). Na ten moment zbliżającego się wielkimi krokami powrotu...
#372: BeerLab/Rockmill – Episode 10: Rauchbock
Bracki Rauchbock z 2012 r., autorstwa Andrzeja Milera - aktualnego piwowara Browaru Rockmill, był pierwszym Grand Championem, który miałem okazję spróbować. Z perspektywy czasu...
#973: PINTA – Imperator Bałtycki (Sabro, Strata)
Browar PINTA - spokojnie można rzec, że to od niego rozpoczęła się w Polsce piwna rewolucja. Nie tak dawno obchodziliśmy 10-lecie wypuszczenia na rynek...
#541: Bytów/Olimp – Hebe
Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...
#515: Zarzecze/Kingpin – Harder
Marakuja to bez wątpienia mój ulubiony owoc tropikalny. I to zarówno pod względem smaku i zapachu. Gdy po raz pierwszy jadłem go w postaci...
#460: Warsztat Piwowarski – Frutal
Piwa z wrocławskiego Warsztatu Piwowarskiego długo w Szczecinie nie pojawiały się. Ostatnio to się zmieniło dzięki ubiegłorocznemu zwycięstwu w XII edycji Wrocławskiego Konkursu Piw...
























