#90: Zodiak/Raduga – Night Fever

Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...

#417: Tenczynek – Pszeniczne

O dobrego weizena w Polsce wciąż jest niełatwo. Rzemieślnicy rzadko po ten styl sięgają, a browary regionalne (czy też średnie, jak wolę je określać)...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

#755: Czarnków – Konstancin Bourbon Barrel Aged Porter

Pomimo, że staram się na bieżąco śledzić to, co dzieje się na rynku, to jednak czasem bywam mocno zaskoczony. Tak było podczas mojej ostatniej...

#804: Łańcut – Oczi Czornyje

Z Browaru Łańcut testowałem do tej pory wyłącznie piwa lekkie i jasne. Wszystkie, które recenzowałem na portalu, bardzo mi smakowały. Dla odmiany uznałem ostatnio,...

#1019: Nepomucen – Free Kick

Późną wiosną tego roku, gdy na boiskach europejskich rozgrywały się mecze EURO 2020, na polskim rynku zaczęły pojawiać się na polskim rynku piwa nawiązujące...

#751: PINTA – Simply The Best!

PINTA od około pół roku warzy już na swoim. Minął grudzień a ja do tej pory nie zrecenzowałem żadnego piwa warzonego w Wieprzu :P....

#805: ReCraft/Rockmill – New Dimension

Imperialne IPA z goryczką 2/6 w skali własnej browaru. Czyli - zakładając maksymalną wartość 120 IBU - jakieś 40 IBU, co jest wartością niewiele...

#594: Browar Jana/Golem – Golem vs Dinosaur

Ci, którzy obserwują polską politykę pewnie pamiętają zabawną wpadkę byłej premier Ewy Kopacz z końca stycznia, która w telewizji wspomniała o swojej teorii, że...

#930: Błonie/Hopito – Grizzly

Z piwami typu pastry sour dałem sobie póki co spokój. Dużo bardziej odpowiadają mi pastry stouty i po nie staram się regularnie sięgać. Obecnie...

#229: Zodiak/Faktoria – Belle Starr

Chmielnikowi Jakubowemu stuknęło wczoraj 550 lajków na Facebooku :). Może powinienem z tej okazji skosztować jakiegoś sztosa, jednak już dobrych parę dni temu zaplanowałem...

#688: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Double Witbier

Wśród piw obecnych na polskim rynku kraftowych znajdzie się spora grupa tzw. piwnych klonów. Jedni przyznają się do tego bardziej, inni mniej. Jeszcze inni...

#683: Witnica/Smaki Podhala – Świstok

Ilekroć jestem w Zakopanem, tylekroć staram się zajrzeć chyba do jedynego sensownego tamtejszego sklepu w piwem - Smaków Podhala. Tym co mi w tamtym...

#737: Browar Zamkowy Cieszyn – West Coast IPA Cieszyńskie

Browar Zamkowy Cieszyn ma szerokie portfolio, które może zainteresować miłośników zarówno piwnej klasyki, jak i nowej fali. Wybór jest szeroki - dlatego też co...

#26: Tenczynek – Imperial Stout

Po wielkich emocjach związanych z wygraną polskich siatkarzy z reprezentacją Niemiec w 5-setowym pojedynku trzeba to odpowiednio uczcić - początkowo tę recenzję miałem opublikować...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...