#839: AleBrowar/Maltgarden – Guess The Day

Pastry Sour to styl, który można spokojnie nazwać objawieniem tego roku. No dobra, dla jednych to objawienie, dla innych - przekleństwo. Dlaczego? Bo pastry...

#13: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Delta

Dziś na blogu piwo dość nietypowe - będące bowiem ciemną wariacją na temat Berliner Weisse, czyli lekkiego, mocno kwaśnego piwa, mającego swojego korzenie w...

#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

#156: Kulmbacher – Mönchshof Kellerbier

Niemieckie piwowarstwo lagerami stoi - wystarczy wejść w Niemczech do pierwszego lepszego sklepu, aby dojść do takiego wniosku. Z górniaków dużą popularnością cieszą się...

#20: Browar na Jurze – Kwas Pruski

W 2015 r. Browar na Jurze w Zawierciu obchodził 18 urodziny - z tej okazji zdecydowano się wypuścić niezwykłe, jak na regionalny browar, piwo...

#538: Steamworks Brewing – Killer Cucumber Ale

Za warzywami, ogólnie mówiąc, nie przepadam - o niewielu z nich mogę powiedzieć, że je lubię. Ba, np. takich soków warzywnych, które są dostępne...

#926: Zapanbrat/Trzech Kumpli – ITAPils

Browar Trzech Kumpli pojawił się na Chmielniku Jakubowym już nie raz. Zazwyczaj byłem bardzo zadowolony piw, które recenzowałem, co znalazło odzwierciedlenie w wysokich ocenach....

#933: Berliner Kindl Schultheiss Brauerei – Berliner Kindl Bock Hell

Gdy myślimy o koźlaku, nasuwa się nam skojarzenie piwa dość ciemnego, wyraźnie melanoidynowego, opiekanego, czasem trochę karmelowego, które z czasem (wraz z utlenieniem) nabiera...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

#458: Bytów/Olimp – Jopejskie

Imieniny to dla mnie dzień nieporównywalnie ważniejszy niż urodziny, które to co roku przypominają u nieubłaganym upływie czasu ;). Co prawda, trochę wbrew tradycji...

#874: Boon – Framboise Boon

Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...

#960: PINTA – PINTA Miesiąca (luty 2021): Olá Amora Preta

Tegoroczna PINTA Miesiąca skupia się wokół chmielu. W ramach tej serii pojawiają się piwa, które mają wyeksponować charakter mało znanych, czy rzadko używanych w...

#665: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Xy

Na moim blogu opisałem już tyle różnych piw, że coraz rzadziej już trafiam na nowe style. Myślę, że spokojnie mam już odhaczoną większość z...

#1103: Brofaktura – Belgian Stout ze skórką pomarańczy

Lubię stouty. Ostatnio sporo się ich pojawia tu na portalu. Obecnie spora ich milk stouty pod różnymi postaciami, z różnymi dodatkami. Browar Brofaktura postanowił...

#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub

Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...