#242: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA

3
Swego czasu Kopyr lansował tezę (o której zresztą ostatnio zrobiło się jakoś ciszej), że sztosy muszą być drogie. Otóż nie muszą, a pokazał to...

#156: Kulmbacher – Mönchshof Kellerbier

0
Niemieckie piwowarstwo lagerami stoi - wystarczy wejść w Niemczech do pierwszego lepszego sklepu, aby dojść do takiego wniosku. Z górniaków dużą popularnością cieszą się...

Browary Szczecina: multitap Nowy Browar Szczecin

0
fot. Google Maps Będąc w miniony czwartek w Szczecinie, miałem nieco czasu wolnego w okolicach Bramy Portowej. W...

#458: Bytów/Olimp – Jopejskie

0
Imieniny to dla mnie dzień nieporównywalnie ważniejszy niż urodziny, które to co roku przypominają u nieubłaganym upływie...

#328: Marston’s Brewery – Pedigree

0
Z czym kojarzy się Wam słowo "Pedigree"? :). Idę o zakład, że z karmą dla psów. Okazuje się jednak, że w języku angielskim jest...

#477: Incognito – Rice IPA

0
Ryż do piwa nie wnosi zbyt wiele. W odróżnieniu od innych zbóż zawiera głównie cukry proste, które...

#549: Browar Grodzisk & Live Oak Brewing Co. – Grodziskie Imperialne

0
Mimo wielu starań polskiego kraftu, tajemnicą poliszynela jest to, że grodziskie słabo się sprzedaje. Jedynym browarem, który...

#20: Browar na Jurze – Kwas Pruski

0
W 2015 r. Browar na Jurze w Zawierciu obchodził 18 urodziny - z tej okazji zdecydowano się wypuścić niezwykłe, jak na regionalny browar, piwo...

Dzień Porteru Bałtyckiego w SŁODACH [minirecenzje #554-559]

0
Tegoroczny Dzień Porteru Bałtyckiego po raz pierwszy spędziłem poza domem. Zachęciła mnie do tego prapremiera bardzo ciekawego...

Szczecin Beer Fest po raz trzeci [relacja]

0
Termin Szczecin Beer Fest nie jest dla mnie do końca szczęśliwy - pierwszy weekend czerwca pokrywa się...

#665: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Xy

0
Na moim blogu opisałem już tyle różnych piw, że coraz rzadziej już trafiam na nowe style. Myślę,...

#28: Okocim – Porter Mocno Dojrzałe

0
Porter bałtycki to jeden z dwóch stylów, z których, można śmiało powiedzieć, słynie Polska. Jest to mocne, ciemne piwo dolnej fermentacji (wiem, amerykańska klasyfikacja...

#129: Zagrebačka Pivovara – Ožujsko Amber

0
Chorwacja, w której bywam corocznie od 15 lat, do niedawna jawiła się jako piwna pustynia, na której można było napić się jedynie koncernowych, bezpłciowych...

#392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard

0
Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...

#382: Waszczukowe – Dzielny Irek

0
Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...

Popularne wpisy:

Ostatnio na Instagramie:

Relacje z imprez: