Współpraca

    #867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum

    Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...

    #733: Błonie/Brewery Hills – Sour Power

    Puszki najlepszym opakowaniem dla piwa są. I nawet z tym nie handlujcie. Są lekkie, szczelne i nie przepuszczają światła. Największym ich minusem jest duże...

    #366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

    Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

    #768: Profesja/Browar Odrzański – Viadrus

    W dziale "Recenzje" mojego portalu gros tekstów dotyczy piw górnej fermentacji. "Honor" lagerów ratują w zasadzie trzy style - portery bałtyckie, pilsy oraz koźlaki....

    #530: Zodiak/Olimp – Elektra

    Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...

    #460: Warsztat Piwowarski – Frutal

    Piwa z wrocławskiego Warsztatu Piwowarskiego długo w Szczecinie nie pojawiały się. Ostatnio to się zmieniło dzięki ubiegłorocznemu zwycięstwu w XII edycji Wrocławskiego Konkursu Piw...

    #726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference

    Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...

    #829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life

    O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...

    #508: BIAŁY – Bursztynowa Pasja

    Wiele wskazuje na to, że w tym roku padnie rekord pod względem liczby otwartych nowych browarów - do jego pobicia brakuje już bodaj tylko...

    #698: Kazimierz – Ela Under My Umbrella

    Piwa z Browaru Kazimierz dwukrotnie pojawiały się na moim blogu. Opisywałem wówczas piwa, które miałem okazję spróbować podczas dwóch edycji Szczecin Beer Fest dzięki...

    #667: ReCraft/Pilica – MO.ES

    Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...

    #1103: Brofaktura – Belgian Stout ze skórką pomarańczy

    Lubię stouty. Ostatnio sporo się ich pojawia tu na portalu. Obecnie spora ich milk stouty pod różnymi postaciami, z różnymi dodatkami. Browar Brofaktura postanowił...

    #454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim

    Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...

    #997: Nepomucen/Funky Fluid – Usual

    Gdy ponad miesiąc temu szykowałem się na ponad dwutygodniowy wyjazd urlopowy, zapakowałem sobie całkiem pokaźny zapas piwa. Czasu było mało, więc nie bardzo zastanawiałem...

    #828: BIAŁY – Kafejeto

    Lubię kawę. Ba, bez dwóch lub trzech filiżanek wypitych w ciągu dnia jestem wręcz nie do życia ;). Jakiś czas temu zacząłem zgłębiać świat...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

    Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...