#867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum
Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...
#733: Błonie/Brewery Hills – Sour Power
Puszki najlepszym opakowaniem dla piwa są. I nawet z tym nie handlujcie. Są lekkie, szczelne i nie przepuszczają światła. Największym ich minusem jest duże...
#366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka
Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...
#768: Profesja/Browar Odrzański – Viadrus
W dziale "Recenzje" mojego portalu gros tekstów dotyczy piw górnej fermentacji. "Honor" lagerów ratują w zasadzie trzy style - portery bałtyckie, pilsy oraz koźlaki....
#530: Zodiak/Olimp – Elektra
Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...
#460: Warsztat Piwowarski – Frutal
Piwa z wrocławskiego Warsztatu Piwowarskiego długo w Szczecinie nie pojawiały się. Ostatnio to się zmieniło dzięki ubiegłorocznemu zwycięstwu w XII edycji Wrocławskiego Konkursu Piw...
#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference
Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...
#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life
O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...
#508: BIAŁY – Bursztynowa Pasja
Wiele wskazuje na to, że w tym roku padnie rekord pod względem liczby otwartych nowych browarów - do jego pobicia brakuje już bodaj tylko...
#698: Kazimierz – Ela Under My Umbrella
Piwa z Browaru Kazimierz dwukrotnie pojawiały się na moim blogu. Opisywałem wówczas piwa, które miałem okazję spróbować podczas dwóch edycji Szczecin Beer Fest dzięki...
#667: ReCraft/Pilica – MO.ES
Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...
#1103: Brofaktura – Belgian Stout ze skórką pomarańczy
Lubię stouty. Ostatnio sporo się ich pojawia tu na portalu. Obecnie spora ich milk stouty pod różnymi postaciami, z różnymi dodatkami. Browar Brofaktura postanowił...
#454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim
Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...
#997: Nepomucen/Funky Fluid – Usual
Gdy ponad miesiąc temu szykowałem się na ponad dwutygodniowy wyjazd urlopowy, zapakowałem sobie całkiem pokaźny zapas piwa. Czasu było mało, więc nie bardzo zastanawiałem...
#828: BIAŁY – Kafejeto
Lubię kawę. Ba, bez dwóch lub trzech filiżanek wypitych w ciągu dnia jestem wręcz nie do życia ;). Jakiś czas temu zacząłem zgłębiać świat...
























