#520: BIAŁY – Rubinowa Magia
Spośród wszystkich piwnych stylów jedne na moim blogu pojawiają się częściej (jak np. american pale ale, czy różny ipy) lub rzadziej. Ba, wśród tych...
#645: Piwna – Gdański Ciemny Lager
Jasne, ciemne i pszeniczne to taki żelazny zestaw, który jeszcze niedawno w swojej ofercie miał praktycznie każdy browar restauracyjny. Obecnie się to zmieniło, ale...
#782: Maryensztadt – Wild & Funky Flanders Red Ale
Flanders red ale to jeden z moich ulubionych stylów piwa. Niestety, nieczęsto mam okazję, żeby sięgnąć po tego rodzaju trunki. Nie ma ich zbyt...
#490: Svijany – Svijanská Desítka
Czechy piwem stoją - jednak nie piwną rewolucją, a klasyką. Mimo to na moim blogu czeskie piwa opisywałem jak dotąd jedynie trzy razy. Trzeba...
#146: Browar Zamkowy w Cieszynie – Witbier Cieszyński
Wczoraj, tj. 20 października, Browar Zamkowy w Cieszynie ogłosił, że na rynek wypuszcza piwo o początkowo tajemnicznej nazwie Witbier Red. Jak się okazało nowym...
#382: Waszczukowe – Dzielny Irek
Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...
#986: Brofaktura – 26° Imperial Baltic Porter z suską sechlońską
Suska sechlońska, czyli pochodząca z okolic Sechny śliwka węgierka suszona dymem, zaczęła robić „karierę” w polskim świecie piwa od słynnego Imperium Prunum z Browaru...
#541: Bytów/Olimp – Hebe
Boże Narodzenie to czas dla mnie wyjątkowy - ale nie z powodu "magii świąt", czy też rodzinnej atmosfery. Dla mnie ma ono wymiar przede...
#758: Nepomucen & Weźże Krafta – Pijże
Przyznawany podczas Konkursu Piw Rzemieślniczych tytuł Kraftu Roku regularnie zaskakuje. I tak w 2016 r. przyznano go piwu Piotrek z bagien Funky Wild Fruit...
#1203: Tarnobrzeg – Superstar (Australian Hops Edition)
Piwo Superstar było pierwszym piwem (nie licząc kooperacyjnego trunku z konopią) z Browaru Tarnobrzeg, które miałem okazję spróbować. Recenzowałem je jakoś zaraz na początku...
#420: Tenczynek – „P” American Wheat
Po zmianie właściciela Browar Tenczynek zaistniał wypuszczając na rynek od razu dwie linie piw: klasyczną oraz nowofalową, oznaczoną literą "P". Recenzję pierwszego z klasycznych piw...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#961: Kormoran – Imperium Prunum (wersja w tubie)
Jak na recenzenta piw przystało, rzadko wracam do tego, co miałem już okazję próbować i recenzować. Jednym z nielicznych wyjątków od tej zasady było...
#408: Browar Jana/BERHET – Dictator
Wciąż doskonale pamiętam, jaką furorę parę lat temu zaczęły robić piwa leżakowane z płatkami dębowymi. Była to dająca całkiem fajne efekty namiastka leżakowania piw...
#587: Profesja – Pilot
Ostatnio miałem trochę mniej czasu na recenzowanie piw, a kilka już wypitych czeka w kolejce. Trzeba więc się sprężyć :). Dziś zajmę się piwem...
























