#1336: ?/Funky Fluid & HAYB – Breakfast Stout (Ethiopia Guji Natural)
Browar Funky Fluid umie w piwa z dodatkiem kawy speciality - podobnie zresztą jak Maltgarden. Bardzo lubię tę kawową funkyfluidową serię - kilka piw...
#346: Marysia/Brokreacja – Sweet Temptation
Jak już wspomniałem przy okazji recenzji Porteru Komendowego 387 z Browaru Stara Komenda - nie mam zbyt wielu dobrych doświadczeń z piwami leżakowanymi w...
#764: Recraft/Rockmill – Sunshine Bay
Już na początku istnienia mojego portalu przyjąłem sobie zasadę, że kolejność recenzji będę układał tak, aby w krótkim odstępie czasu nie powtarzał się ani...
#474: Two Roads Brewing/Evil Twin Brewing – Imperial Biscotti Break
Starość nie radość - wczoraj skończyłem 29 lat. Rozpoczęcie ostatniego roku przed zmianą prefiksu na trójkę z przodu wypadało więc świętować czymś specjalnym. Miałem...
#1004: Zarzecze/Funky Fluid – Sour Grapes Seyval Blanc
W ostatnich dniach na polskim rynku zadebiutowały dwie bardzo ciekawe piwno-winne hybrydy - Ale Fusion z kooperacji Browaru Przystanek Tleń, cydrowni Cydr Ignaców oraz...
#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite
Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...
#930: Błonie/Hopito – Grizzly
Z piwami typu pastry sour dałem sobie póki co spokój. Dużo bardziej odpowiadają mi pastry stouty i po nie staram się regularnie sięgać. Obecnie...
#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1
Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...
#352: PERUN/Deer Bear – Yam Yam Ramen IPA
O ramenie, czyli zupie pochodzącej z kuchni japońskiej, słyszałem już wielokrotnie, jednak nie miałem jeszcze okazji, żeby jej spróbować. Osobiście w ogóle za zupami...
#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference
Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...
#172: Nepomucen – Nachmielona Hoptimum
Święta Bożego Narodzenia to dobry czas na to, aby na blogu pojawiło się coś, czego dotąd jeszcze u mnie nie było. Mam nadzieję, że...
#582: Czarna Owca – exlibRIS (A.D. 2018)
Czarna Owca była jednym z pierwszych browarów kraftowych, z którym nawiązałem współpracę barterową. Od tamtej pory minęły już prawie dokładnie dwa lata, a więc...
#888: Maryensztadt – Nevermind vol. 8
Macie już dość hazy "ipek"? Bo ja muszę przyznać, że jestem już nimi powoli zmęczony, dlatego tak rzadko pojawiają się tu na portalu. No,...
#551: Świebodzin – Importer Barrel Aged
W sobotę obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Na tę okazję miałem zamiar przygotować recenzję imperialnego porteru bałtyckiego, na który już od...
#776: Kazimierz/Dziki Wschód – King Kong
Browar Dziki Wschód na Chmielniku Jakubowym pojawił się dotychczas jedynie raz - przy okazji koperacyjnego piwa DDH ATL Polish Hazy Double IPA uwarzonego wspólnie...
























