Współpraca

    #1025: Zarzecze/BIRBANT & Piwne Podziemie – COOLAB7: The Seventh Seal

    Spośród owoców tropikalnych, które są dodawane do piwa, najczęściej wykorzystywane są chyba mango i marakuja. Ta ostatnia trafiła trafiła zresztą m.in. do recenzowanego ostatnio...

    #271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant

    Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...

    #809: Incognito – Loki

    Browar Incognito zaszalał i w ostatnim czasie wypuścił aż cztery piwa z bardzo ładnymi - muszę przyznać etykietami. Trzy z nich to piwa jasne,...

    #1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

    Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

    #1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

    Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

    #1002: Brofaktura – Black Jack

    Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

    #703: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Hop Fortune

    Pilsner to styl klasyczny, który w pierwszej chwili kojarzy się nam z piwami czeskimi (w końcu miejscem narodzin pilsa w formie, którą dzisiaj znamy,...

    #1197: Tarnobrzeg – Wheatart

    Piwa pszeniczne typu bawarskiego, czyli hefeweizeny, to styl do bólu klasyczny. Raz po raz browary starają się dodać do niego czynnik nowej fali -...

    #1183: PINTA – Risfactor Vanilla & Coconut

    Browar PINTA powraca na łamy Portalu o Piwie - tym razem w ramach recenzji jednego ze swoich mocarzy. Będzie to jedna z wersji Risfactora,...

    #1012: Brofaktura & Kufloteka – Pils z Limonką

    Działalność recenzencka wiąże się z otrzymywaniem mniejszych lub większych tzw. darów losu. Staram się opisywać wszystkie piwa, które do mnie przychodzą. Z uwagi na...

    #827: Błonie/Brewery Hills – Strawberry

    Powoli kończy się sezon na truskawki. Owoce te lubię, ale nie żeby tak jakoś szczególnie. Może to kwestia tego, że w sklepach i na...

    #491: Zodiak/Faktoria – Billy Kid

    Moda na vermont IPA wydaje się już powoli kończyć. Pojedyncze premiery jeszcze się pojawiają, jednak nie przyprawiają już chyba nikogo o szybsze bicie serca....

    #1089: Profesja – Murarz

    East coast IPA, to obok english IPA, najbardziej klasyczna forma piwa znanego jako india pale ale. Oba mają ze sobą wiele wspólnego, zresztą, east...

    #653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)

    Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...

    #189: Zarzecze/Birbant – Sheep Szit

    "Gówniane piwo" - któż z nas nigdy nie użył takiego określenia podczas degustacji jakiegoś trunku wątpliwej jakości? Otóż okazuje się, że takie stwierdzenie nie...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

    Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...