#670: Zarzecze/Kingpin & Genys Brewing Co. – Marquis
Nie jestem może jakimś wielkim miłośnikiem miodu - lubię głównie te ciekawsze w smaku, jak np. gryczany, czy akacjowy. Znacznie chętniej sięgam po miody...
#1042: ?/Maltgarden & Browar Stu Mostów – Dreams Gone South
Będąc wielokrotnie w Chorwacji często miałem do czynienia z czymś, co po chorwacku określane jest jako rogač. Jest to roślina, która po polsku znana...
#580: Profesja – Szofer
Kraftowe piwa bezalkoholowe to było dla mnie największe zaskoczenie ubiegłego roku. Pojawiło się ich naprawdę sporo i prezentowały generalnie naprawdę dobry poziom, dając w...
#713: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Brut IPA
Gdy w sierpniu recenzowałem uwarzone w ramach Kuźni Piwowarów 2019 Black IPA, byłem przekonany, że innych piw z tegorocznej edycji nie uda mi się...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#164: Zodiak/Inne Beczki – Pop Up Gose #2
Jeszcze do niedawna kupić w Polsce gose było bardzo trudno. Obecnie sytuacja ta diametralnie się zmieniła, co zresztą widać choćby u mnie na blogu,...
#812: Miedziowy44 – Miedziowe44 Milk Stout
Przez moją piwną szafkę przewija się miesięcznie sporo butelek. Już dawno zacząłem więc notować wszystkie piwa w arkuszu Excela, w którym najważniejszą kolumną jest...
#1002: Brofaktura – Black Jack
Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...
#924: Sady/Mentzen – Piwo Wolnościowe
Ostatnie kilka tygodni na Chmielniku Jakubowym upłynęło pod znakiem Browaru Mentzen, z którym nawiązałem współpracę. Dziś ostatnie piwo z tej serii - na koniec...
#477: Incognito – Rice IPA
Ryż do piwa nie wnosi zbyt wiele. W odróżnieniu od innych zbóż zawiera głównie cukry proste, które są bardzo dobrze fermentowalne przez drożdże, które...
#355: Profesja/wBrew – American Lag-Air
Jak już wspominałem, dziś w szczecińskim The Office organizowane jest kranoprzejęcie Browaru wBrew. Z tej okazji - jako, że parę dni temu od jego...
#180: Zarzecze/Solipiwko – NOMONO 3
Przeglądając dziś ostatnie recenzje na moim blogu zauważyłem, że dawno już nie sięgałem po IPA. Od razu więc zajrzałem do swojej szafki, pełniącej rolę...
#890: Błonie/Brewery Hills – Cocktail (Calamansi, Passion Fruit, Peach)
Po swego rodzaju kalibracji, jaką była wczorajsza recenzja biedronkowego piwa Hopfe, dziś ponownie sięgam po coś z naszego krajowego krafciku. A, że w ciągu...
#718: Bielawska Wytwórnia Napojów/Dwie Krople – APA
Staram się, aby co jakiś czas w dziale "Recenzje" mojego portalu pojawiały piwa z nieznanych mi dotychczas browarów. I tak z Browarem Dwie Krople,...
#520: BIAŁY – Rubinowa Magia
Spośród wszystkich piwnych stylów jedne na moim blogu pojawiają się częściej (jak np. american pale ale, czy różny ipy) lub rzadziej. Ba, wśród tych...
























