#850: Boon – Geuze Mariage Parfait

Jak już pisałem pod koniec lipca, jakiś czas temu zaopatrzyłem się przez internet w kilka dobrych lambików, czyli belgijskich dzikich piw fermentacji spontanicznej. Jakoś...

#494: Jan Olbracht/Piwoteka&Golem – Przedpiekle

Są w Polsce browary, na których jak dotąd nigdy się nie zawiodłem. Dziś zaprezentuję Wam owoc współpracy dwóch z nich - browarów: Piwoteka oraz...

#110: Artezan – Pacific Pale Ale

Mimo, że od wybuchu piwnej rewolucji minęło zaledwie 5 lat (tak, Atak Chmielu z PINTY obchodzi w tym roku 5 urodziny), to pośród polskich...

#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

#1174: Połczyn-Zdrój – Połczyńskie Zdrojowe

Połczyn-Zdrój to jeden z największych ośrodków uzdrowiskowych w województwie zachodniopomorskim. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza źródłom wody leczniczej, wokół których powstały liczne uzdrowiska. Z tych...

#221: Marysia/IGNIS – Małe Ciche

Przy okazji niedawnej recenzji piwa Obywatel Pils z Browaru Czarna Owca wspominałem, że rzemieślnicy, którzy jeszcze do niedawna z wielu względów ograniczali się jedynie...

#985: Bielawska Wytwórnia Napojów/Pivovsky – Free

10 lat temu, gdy zdarzało mi się bywać na studenckich imprezach w akademikach, zazwyczaj bywałem kierowcą. Wówczas bardzo doceniałem, że na rynku wtedy zaczęły...

#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

#719: PERUN – Leśne Runo (agrest, czarna porzeczka)

O tej porze roku leśne runo kojarzyć się pewnie może z dodatkiem grzybów, ewentualnie - z żurawiną. A właśnie piwo o tej nazwie -...

#837: Incognito – Vendetta

Miałem już dziś nic nie pisać, jednak dzisiejsza pogoda - a w Policach jest dziś słonecznie i bardzo ciepło - mnie do tego zmotywowała....

#196: St.Peter’s – The Saints’ Whisky Beer

Choć od mojego urlopu w Chorwacji minęło już prawie pół roku, to jednak wciąż pozostało mi coś z przywiezionych stamtąd piwnych pamiątek :). Jednym...

#1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

#360: Bytów – Gryf Pomorski

Z Browarem Bytów miałem styczność jak na razie wyłącznie dzięki warzącym tam kontraktowcom (m.in. Browar Rockmill). Sam się temu dziwię, ponieważ ów producent wypuścił...

#788: Browar Zamkowy Cieszyn & PiwoWarownia – Angielski Lord Cieszyński

Browar Zamkowy Cieszyn to browar z pogranicza koncernu i kraftu. Choć jest niewielki, to jego właścicielem jest koncern, który na całe szczęście zauważył historyczną...

#290: Przystanek Tleń – Porter Rum Barrel Aged

Browary restauracyjne w środowisku beer geeków nie mają dobrej prasy. Większość z nich nie prezentuje sobą zbyt wysokiego poziomu - najczęściej spotkamy w ich...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...