#279: Czarna Owca – Porter Noster

Dziś coś, czego jeszcze na moim blogu nie było - czyli przedpremierowa degustacja! A wszystko dzięki uprzejmości Tomka Starczewskiego i Artura Grotha z Browaru...

#71: Kormoran – BezGlutenNowe #2

Dobre piwo bezglutenowe to niewątpliwie rzadkość. Wiedzą to ci, którzy cierpią na nietolerancję tej konkretnej mieszaniny białek roślinnych (choroba ta znana jest pod nazwą...

#298: Pilsweizer – Porter Galicyjski

Parę miesięcy temu odezwał się do mnie przedstawiciel firmy O-I, produkującej opakowania szklane różnego zastosowania, z lakoniczną informacją, że nawiązała ona współpracę z jednym...

#877: Kraftwerk – 12 o’clock

Browar Kraftwerk po długiej przerwie zawitał ostatnio na portalu za sprawą zestawu, tzw. Tooboxa, który trafił do mnie w ramach prezentu. Znalazły się w...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...

#38: Pracownia Piwa – Dżok

Pracownia Piwa to browar, który powstał we wrześniu 2012 r. w podkrakowskiej Modlniczce. Jednak przez 3 lata jego działalności w moim regionie zdobycie ich piw...

#663: Browar Zakładowy – Destruktor BA

Browar Zakładowy to jeden z tych browarów, z którego piwami mam niezłe doświadczenia, choć jak dotąd żadne mnie nie olśniło. Nie licząc quadrupla z...

#78: Zarzecze/Birbant – P.I.S & love

Pod koniec 2015 i na początku 2016 r. obrodziło u nas różnego rodzaju imperialnymi stoutami, za które na poważnie wzięły się polskie browary rzemieślnicze...

#692: Marysia/Brokreacja – Potion #4

Do sięgnięcia po dzisiejsze piwo - a jest nim Potion#4 z Browaru Brokreacja - zmotywowały mnie dwie okazje. Po pierwsze moje ubiegłotygodniowe 30 urodziny....

#39: Kormoran – Miodne

Gdy w 2012 r. na poważnie rozpoczynałem swoją przygodę z piwem, dużą popularnością cieszyły się piwa miodowe. Wielu z ówczesnych obserwatorów rynku prognozowało, że...

#602: Bytów/Olimp – Panakeja (yerba mate)

Kofeina - ostatnio doszedłem do wniosku, że ciężko mi bez niej funkcjonować. Uwielbiam dobrej jakości herbatę - zwykle zieloną i oolong, ale też lubię...

#657: Nepomucen & Widawa – Dark Forest

Dzisiejsze piwo to owoc kooperacji dwóch browarów - Nepomucena i Widawy. Łącząc swoje siły postanowiły one sięgnąć po to, z czego są one znane...

#149: Browar Stu Mostów & BRLO – ART+ 8

Nie tak dawno, bo trochę ponad 10 dni temu, miałem okazję po raz pierwszy opisać na moim blogu piwo uwarzone w Browarze Stu Mostów....

#449: Łąkomin – Dziki Dzik

Portery bałtycki są nazywane w piwowarskim skarbem Polski. Mimo, że nie jest to polski wynalazek, to jednak w naszych sklepach bez problemu znajdziemy bardzo...

#781: La Quince & Widawa – Rage

Odbywające się już niedługo Beer Geek Madness może stać pod dużym znakiem zapytania z powodu rozprzestrzeniającego się w Polsce koronawirusa. Niestety, jak dotąd nie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...