#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine

Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...

#751: PINTA – Simply The Best!

PINTA od około pół roku warzy już na swoim. Minął grudzień a ja do tej pory nie zrecenzowałem żadnego piwa warzonego w Wieprzu :P....

#699: Zarzecze/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Tea Valley

W poprzedniej recenzji zajmowałem się piwem z dodatkiem herbaty i laktozy. Dziś pozostanę w bardzo podobnych klimatach, ponieważ kilka dni temu otrzymałem przesyłkę od...

#1011: ?/NOOK – Musko

Ze wszystkich whisky, jakich do tej pory próbowałem, najbardziej pasują mi te torfowe - w tym Ardbeg oraz Laphroaig. Są dla mnie po prostu...

#503: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Piece of Cake

Wybory już za nami, można więc znów zająć się piwem :). Dziś na mojego bloga powraca browar, na którym jeszcze nigdy się nie zawiodłem,...

#373: Stara Komenda – Porter Komendowy 308

Jeśli śledzicie moje media społecznościowe, to pewnie wiecie, że dwa tygodnie temu - 21 lutego - byłem na premierze drugiego już porteru bałtyckiego uwarzonego...

#534: Nepomucen – MOJO

Browar Nepomucen od jakiegoś czasu zmienia styl swoich etykiet oraz kształt butelek, do których rozlewa piwa. Obecnie są one równie kolorowe co wcześniej i...
NEBIR

#335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

#405: Bytów & Rockmill – „P”

Browar Rockmill jest od samego początku związany z Browarem Bytów, gdzie warzy swoje piwa kontraktowo. Obecnie część produkcji jest już przeniesiona do innych browarów...

#220: Kormoran – Imperium Prunum 2017

500 lajków na facebookowym profilu mojego bloga pękło już w środę. Już jakiś czas temu obiecałem, że na świętowanie tego jubileuszu przeznaczę coś specjalnego....

#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#1048: PINTA – Zwycięski Milk Stout

Wczorajszy Międzynarodowy Dzień Stoutu skłonił mnie do przeszukania moich zapasów w poszukiwaniu piw, które świetnie wpasują się w tę okazję. Pierwszą w tym roku...

#796: Amber – Po Godzinach: Barley Des(s)ert

Puszki w polskim krafcie to zjawisko coraz powszechniejsze. Z tym tematem próbują się zmierzyć nie tylko więksi gracze na polskim rynku, ale też i...

#782: Maryensztadt – Wild & Funky Flanders Red Ale

Flanders red ale to jeden z moich ulubionych stylów piwa. Niestety, nieczęsto mam okazję, żeby sięgnąć po tego rodzaju trunki. Nie ma ich zbyt...

#832: Maryensztadt/Dziki Wschód – Wolny Duch

Piwa bezalkoholowe stają się coraz ważniejszą gałęzią działalności portalu Chmielnik Jakubowy. Zresztą to, co się dzieje w polskim krafcie, coraz bardziej sprzyja takiemu trendowi....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...