#789: Amber – Po Godzinach: Russian Imperial Stout
Tzw. "dary losu" to jeden z przyjemniejszych aspektów blogowania ;). Przesyłane przez browary prezenty są różne - od prostej przesyłki z dostępnymi aktualnie piwami,...
#381: Browar Zamkowy Cieszyn – Stout Cieszyński
17 marca, czyli w najbliższą sobotę, w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego obchodzone jest wspomnienie św. Patryka, biskupa i apostoła Irlandii. Jest on uznawany tym samym...
#65: Browar w Grodzisku Wlkp. – Piwo z Grodziska
Mogłoby się wydawać, że piwna rewolucja w Polsce to przede wszystkim amerykański chmiel. Na szczęście są to jedynie pozory, ponieważ w naszym kraju dzieje...
#563: Błonie/NOOK – Tea Time
Początek miesiąca i od razu mamy debiut browaru. Rzadko bywam w polskich hipermarketach, ale nie tak dawno zawitałem do Auchan, gdzie po raz pierwszy...
#835: Kraftwerk – Wanted Style
Na Śląsku mamy chyba obecnie największe zagęszczenie browarów kraftowych w Polsce. Nie liczyłem ich, ale takie odnoszę wrażenie. Jednym z pierwszych tamtejszych kraftowców był...
#873: Lubicz – Marcowe
Druga połowa września to czas odbywania się w Monachium chyba najbardziej znanego piwnego wydarzenia na świecie, czyli Oktoberfestu, na którym serwuje się m.in. piwa...
#781: La Quince & Widawa – Rage
Odbywające się już niedługo Beer Geek Madness może stać pod dużym znakiem zapytania z powodu rozprzestrzeniającego się w Polsce koronawirusa. Niestety, jak dotąd nie...
#803: Stara Komenda – Bursztynowe
Szczecin browarami restauracyjnymi stoi, a przynajmniej stał przed wybuchem epidemii. Mieście funkcjonują bowiem cztery tego rodzaju lokale: Stara Komenda, Wyszak, Nowy Browar Szczecin oraz...
#1093: Brofaktura – Double Black IPA
Jeszcze nie tak dawno black IPA było stylem na wymarciu - powszechnym był pogląd, że tego rodzaju piwa słabo się sprzedają. Ci którzy szukają...
#978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem
Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...
#394: Bytów – Milkshake PA
Ciemne piwa i laktoza to połączenie sprawdzone i popularne wśród polskich browarów kraftowych. Jednym z objawień ubiegłego roku były jednak milkshake IPA, czyli mocno...
#230: Księży Młyn/Browar Okrętowy – Szkuta
Niemieckie piwowarstwo, choć współcześnie może wydawać się nudnym, to jednak nie da się ukryć, że jego wkład w świat piwa jest ogromny. Jednak, gdy...
#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged
W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...
#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa
Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...
#270: Bartek/Doctor Brew – Azacca Single Hop IPA
Zanim Doctor Brew poszedł w beczki, lagery i piwa z dodatkami, eksplorował temat różnych odmian chmielu i różnic między nimi. Pomysł ten zaowocował całą...


























