#95: Czarnków – Noteckie na Miodzie Lipowym

Czas prawdziwego boomu na piwa miodowe już za nami, choć na napitki dosładzane miodem wciąż w naszym kraju jest popyt. Obecnie chyba każdy browar...

#141: Cieszyński Browar Mieszczański/Fabrica RARA – Ice Bread Tea

Fabrica RARA to browar za wszech miar ciekawy. Przyczynkiem do jego powstania było Święto Herbaty w Cieszynie, ponieważ przy jego organizacji w 2014 r. spotkała...

#735: Kormoran – Warmińskie Rewolucje

Nie wszystkie piwa, które piję, trafiają w formie recenzji na łamy mojego portalu. Szczególnie dotyczy to tych pozycji, które miałem już okazję wcześniej degustować...

#183: Fortuna – Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe

Dziś Święto Porteru Bałtyckiego - z tej okazji w ciągu tygodnia na moim blogu pojawiły się już recenzje dwóch, całkiem różnych piw w tym...

#126: Gościszewo – Surfer

Piwo pszeniczne w stylu bawarskim, szerzej znane pod nazwą (hefe)weizen (der Weizen to po niemiecku pszenica, w sensie gatunku zboża), są na moim blogu...

#310: Bojanowo – Bojan Muscovado

Browary Regionalne Jakubiak zaczynają chyba coraz częściej zauważać zmiany rynku piwa w Polsce, które przyniosła piwna rewolucja. Miłośnicy amerykańskich odmian chmielu mają już całkiem...

#476: Tychy/Kompania Piwowarska – Książęce Porter

Polska porterami bałtyckimi i ich imperialnymi wersjami stoi. W zasadzie ogromną ich większość można uznać za udane. Nawet duże browary przemysłowe mają w swojej...

#648: Bojanowo – Bojan Dziesiątka Tradycyjna

Premierę piwa, którym dziś się zajmę - a będzie nim Bojan Dziesiątka Tradycyjna z Browaru Bojanowo - jakoś przeoczyłem. A raczej jest to nowość,...

#693: Witnica/Smaki Podhala – Giewońciak

Dziś na tapecie piwo - Giewońciak uwarzony dla Smaków Podhala, które swoją nazwą obecnie może kojarzyć się z niedawnymi tragicznymi wydarzeniami na szczycie Giewontu,...

#443: Amber – Koźlak

Dzisiejszy wpis to dla mnie mała podróż sentymentalna, ponieważ zajmę się jednym z tych piw, od których zaczęła się moja przygoda z ciekawszym piwnym...

#423: BeerLab – Piaseczyńskie Ciemny Lager

Dobrych ciemnych lagerów w Polsce jest jak na lekarstwo. A ponoć wszystko przez to, że ciemne piwa w naszym kraju niezbyt dobrze się sprzedają....

#280: Ciechan – Ciechan Eksportowe

Dwie ostatnie recenzje utrzymane były w klimatach lagerowych. Dlaczego więc nie przedłużyć więc tej miniserii i zająć się kolejnym lagerem, tym razem dla odmiany...

#360: Bytów – Gryf Pomorski

Z Browarem Bytów miałem styczność jak na razie wyłącznie dzięki warzącym tam kontraktowcom (m.in. Browar Rockmill). Sam się temu dziwię, ponieważ ów producent wypuścił...

#732: Fortuna – Fortunatus II: Sour Cherry Wild Ale BA

Browar Fortuna ostatnimi czasy mocno się rozszalał. Mam tu na myśli oczywiście warzenie bardzo ciekawych piw. Duża w tym zapewne zasługa Marcina Ostajewskiego ;)....

#961: Kormoran – Imperium Prunum (wersja w tubie)

Jak na recenzenta piw przystało, rzadko wracam do tego, co miałem już okazję próbować i recenzować. Jednym z nielicznych wyjątków od tej zasady było...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...