#836: Sady/Beverage Brewing – Hybrid Tea IPA
Dobrej jakości herbata to coś, bez czego nie wyobrażam sobie dnia. Średnio raz na jakieś trzy miesiące robię sobie większe zakupy za większą liczbę...
#136: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Summertime
Jakoś nie mam szczęścia do piw z Browaru Hopkins, warzącego w Starym Browarze Kościerzyna. Póki co na blogu pojawiły się 3 z nich i...
#41: Zarzecze/Kingpin – Diggler
Browar Kingpin od momentu wejścia na rynek zasłynął piwami z różnymi dość zaskakującymi dodatkami, które jednak nigdy nie narzucają się budując zbalansowany profil smakowo-aromatyczny trunku...
#205: Czarna Owca – Hopsesja
Po opublikowanej niedawno recenzji Bujnego Księcia z Browaru IGNIS, otrzymałem wiele sygnałów, że wielu z Was nigdy o tamtym browarze nie słyszało. Dziś może być...
#645: Piwna – Gdański Ciemny Lager
Jasne, ciemne i pszeniczne to taki żelazny zestaw, który jeszcze niedawno w swojej ofercie miał praktycznie każdy browar restauracyjny. Obecnie się to zmieniło, ale...
#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron
Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...
#210: Zadyma – Pszeniczne
Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...
#5: Zodiak/Raduga – Holy Mountain
Pierwsze na moim blogu piwo z Browaru Raduga (choć kilka piw z tego browaru już wcześniej piłem). Tym razem padło na Holy Mountain -...
#68: Maryensztadt – Waimea Singiel
Pale ale to jeden z tych stylów piwa, dla których w lokalach z ciekawym piwem zawsze powinno być miejsce na kranie. Obecnie, gdy na...
#120: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Angelene
Po dużym sukcesie pierwszej warki Imperium Prunum - wypuszczonego przez Browar Kormoran imperialnego porteru bałtyckiego z suską sechlońską, czyli wędzoną śliwką pochodzącą z południa...
#97: Artezan – Rokokoko
Kokos i czekolada to połączenie, które nie od dziś jest bardzo popularne w cukiernictwie. Ta świetnie współgrająca kompozycja spotykana jest w różnego rodzaju ciastach, tortach,...
#659: Łąkomin – Rwąca Rzeka
Browar Łąkomin jest u mnie w czołówce, jeśli chodzi o liczbę recenzji na moim blogu. Wśród opisanych piw znalazły się m.in. milk stouty -...
#857: Maryensztadt/Dziki Wschód – Złote Jezioro
Jak już pewnie zauważyliście, staram się, aby dział recenzji na portalu stale był urozmaicony - pod względem opisywanych stylów, czy też browarów (wyjątkiem są...
#1: Browar na Jurze – Cherry Lady
Styl: fruit sour ale
Ekstrakt: 13,1%
Alk. obj.: 4,7%
IBU: b/dData przydatności: 02.2016 r.Kolor: Piwo ma barwę rubinową, w pokalu jest mętne.
Piana: Średnia, redukuje się do wysp. Kolor...
#686: Gryf/Harpagan – Poharatany Parobek
W moim regionie (Pomorze Zachodnie) jest już generalnie po żniwach. Z tym okresem kojarzy mi się szczególnie jeden styl piwa - saison, który na...