#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA
300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...
#1156: Maryensztadt/Hopito & MultiQlti & HAYB – Multi Collab
Ostatnio jakoś tak wychodzi, że degustuję mniej piw niż zazwyczaj. Wynika to głównie z braku czasu na pisanie recenzji. Dzisiaj jednak udało mi się...
#447: Gryf/PiwoWarownia – xD
Młodzieżowym słowem 2017 r. został wybrany emotikon "xD" - tak pod koniec ubiegłego roku zdecydowało PWN po tym, jak rozstrzygnięty został ogłoszony w tym...
#519: Browar na Jurze/PINTA – Risfactor Bourbon BA
Świętując setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości sięgnąłem po te piwa z moich aktualnych zapasów, po których najwięcej sobie obiecywałem, choćby ze względu na...
#149: Browar Stu Mostów & BRLO – ART+ 8
Nie tak dawno, bo trochę ponad 10 dni temu, miałem okazję po raz pierwszy opisać na moim blogu piwo uwarzone w Browarze Stu Mostów....
#594: Browar Jana/Golem – Golem vs Dinosaur
Ci, którzy obserwują polską politykę pewnie pamiętają zabawną wpadkę byłej premier Ewy Kopacz z końca stycznia, która w telewizji wspomniała o swojej teorii, że...
#1081: ?/Hopito – Doodle
Spośród nowofalowych odmian chmielu najbardziej lubię te, które oferują coś innego niż tylko cytrusy i owoce tropikalne. Dlatego tak bardzo lubię np. Mosaic. Do...
#259: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2017: Tea Pale Ale
W ramach Kuźni Piwowarów 2017, będącej inicjatywą Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy, do sklepów trafiły cztery z sześciu piw: west coast IPA, tea pale ale,...
1050: ?/Brokreacja – Call to Create: Stream
Dziś ważny dzień dla Jurka Gibadły odpowiadającego m.in. za marketing Browaru Brofaktura. Wieczorem w krakowskim lokalu BroPub by Brokreacja odbędzie się oficjalna premiera jego...
#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1
Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...
#530: Zodiak/Olimp – Elektra
Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...
#157: Gryf/Brokreacja – F*ck the boundaries
Trzecia edycja wrocławskiego festiwalu Beer Geek Madness, która odbyła się we wrześniu ubiegłego roku, zaowocowała kilkoma ciekawymi premierami. Jedną z nich było mocno chmielone,...
#524: Buxton & Omnipollo – Original Texas Pecan Ice Cream
Walczę obecnie z przeziębieniem, dlatego też przez ostatnie dni recenzje pojawiały się u mnie rzadziej niż zwykle. Mam nadzieję, że już niedługo to się...
#871: Nepomucen – Like a Forest
Mateusz Kupracz, główny piwowar Browaru Nepomucen, słynie z bardzo udanych eksperymentów w warzeniu piw ze gałęziami, czy też pędami drzew iglastych. Rozpoczął je jeszcze...
#271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant
Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...