Współpraca

    #421: Łąkomin – Rzeka Pełna Mleka

    O Browarze Łąkomin w Szczecinie i okolicach jest coraz głośniej. Na początku maja dość głośnym echem odbiła się premiera pierwszego w Polsce piwa leżakowanego...

    #376: Waszczukowe – Postrach Szoszonów

    W Polsce panuje przeświadczenie, że każdy szanujący się browar rzemieślniczy powinien mieć w swojej ofercie american IPA, które to jest swoistym symbolem piwnej rewolucji....

    #462: Bytów – Milk Stout

    Milk stout może nie jest idealnym piwem na upały, ale ostatnio ciemne piwa na moim blogu pojawiają się niezbyt często. W mojej piwnej szafce...

    #668: ReCraft/Pilica – Amber Ale

    Piwa w stylu amber ale nie należą do moich ulubionych - zwykle są one po prostu nudne, o ile do ich produkcji nie użyto...

    #465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą

    Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...

    #1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

    Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

    #1025: Zarzecze/BIRBANT & Piwne Podziemie – COOLAB7: The Seventh Seal

    Spośród owoców tropikalnych, które są dodawane do piwa, najczęściej wykorzystywane są chyba mango i marakuja. Ta ostatnia trafiła trafiła zresztą m.in. do recenzowanego ostatnio...

    #1036: ?/Bespoke – Butonierka

    Butonierka - większość z nas o tym słyszała, ale nie każdy wie, po co ona jest i jak ją wykorzystać. Ba, niektórzy błędnie słowem...

    #833: Przystanek Tleń/Last Bell – Socolate Paradisus

    Przygotowując się do kolejnej recenzji zauważyłem, że w ostatnim czasie nagromadziło mi się kilka milk stoutów. Większość z nich trafiła do mnie nie tyle...

    #1183: PINTA – Risfactor Vanilla & Coconut

    Browar PINTA powraca na łamy Portalu o Piwie - tym razem w ramach recenzji jednego ze swoich mocarzy. Będzie to jedna z wersji Risfactora,...

    #921: Sady/Mentzen – Szlacheckie na Miodzie

    Piwa miodowe kojarzą mi się z samym początkiem mojej przygody z poszukiwaniem coraz to ciekawszych piw. Był to mniej więcej rok 2010-2011. Pamiętam, jak...

    #941: Maryensztadt – Nevermind vol. 9

    Maryensztadtowa seria Nevermind liczy już 9 piw. Ja do tej pory spróbowałem tylko jednego z nich. No, ewidentnie nie idzie mi regularne śledzenie oferty...

    #1004: Zarzecze/Funky Fluid – Sour Grapes Seyval Blanc

    W ostatnich dniach na polskim rynku zadebiutowały dwie bardzo ciekawe piwno-winne hybrydy - Ale Fusion z kooperacji Browaru Przystanek Tleń, cydrowni Cydr Ignaców oraz...

    #939: Green Head – I’m Blue

    Przez ostatnie dwa tygodnie zrecenzowałem całkiem sporą grupkę lagerów - głównie za sprawą Święta Porteru Bałtyckiego, ale nie tylko. Jako, że "ramówka" recenzji na...

    #1197: Tarnobrzeg – Wheatart

    Piwa pszeniczne typu bawarskiego, czyli hefeweizeny, to styl do bólu klasyczny. Raz po raz browary starają się dodać do niego czynnik nowej fali -...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

    Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...