Współpraca

    #1009: Nepomucen & Funky Fluid – Classic with a Twist: Quadrupel with Figs, Raisins,...

    Portalowy dział z recenzjami był ostatnio zdominowany przez piwa jasne, głównie IPA. Przyszedł więc czas na pewną zmianę - sięgnąłem więc po coś ciemniejszego...

    #1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

    Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

    #947: Maryensztadt – Darkness My Friend: Chocolate Cherry Cream Stout

    Powoli wracam do życia po COVIDzie, który to był przyczyną pustek na portalu przez ostatnie dwa tygodnie. Nie przechodziłem tej choroby w sposób jakiś...

    #600: ?/Wokanda – Pszemytnik

    Marakuja to jeden z moich ulubionych owoców, choć przez długi czas znałem jej jedynie z soków i jogurtów. Gdy zaczęła się pojawiać w marketach...

    #505: Łąkomin – Sus Scrofa

    Szykuje mi się na blogu mała lagerowa seria. A wszystko dlatego, że w ostatnim czasie nazbierało mi się całkiem sporo piw dolnej fermentacji, sukcesywnie...

    #705: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Centrum Pszeniczne

    Oprócz piw nowofalowych w ofercie sygnowanej przez markę Piwo Szczyrkowskie nie mogło zabraknąć klasyki - weizena oraz pilsa. Te klasyczne pozycje zostawiłem sobie na...

    #878: PINTA – PINTA Deli Store #4 (Raspberry, Strawberry, Rhubarb)

    Trend piw w stylu pastry sour nie ominął Browaru PINTA. Zresztą polskich browarów, które go zignorowały jest niewiele. Na rynku pojawiły się różne "pastry...

    #793: Recraft/Rockmill – Buffalo Sheriff

    Jak tam u Was po świętach? Mam nadzieję, że koronawirus nie przeszkodził Wam w świętowaniu Wielkanocy :). U mnie jak zwykle było sporo obżarstwa....

    #875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka

    Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...

    #1098: Profesja – Cukiernik (orzech laskowy)

    Pastry stout nie należy do moich ulubionych stylów. Jak dla mnie zazwyczaj są to piwa przeładowane dodatkami, za słodkie. A to jest dość dziwne,...

    #1335: Lubrow – I’m not Pastry (blue)

    Aktualnie cieplejsza pogoda sprawiła, że na rynku mamy mniej nowych imperialnych pastry stoutów. Myślę, że odpoczynek od tego rodzaju nowości nam się przyda ;)....

    #484: Beer Bros./Hoppy Beaver – Koala In My Bed

    Tzw. single hopy, czyli piwa chmielone wyłącznie jedną odmianą chmielu, swego czasu były naprawdę popularne. Mówiło się, że są one świetnym sposobem na porównywanie...

    #787: Łańcut – ALEKKO

    W tych ciężkich czasach, z którymi wszyscy mamy do czynienia, trochę z przekory postanowiłem sięgnąć po lekkie piwo. Piwo pasujące do wiosny, która kilka...

    #254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

    Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

    #562: BIAŁY – Kawomlek

    Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

    Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

    Zamyka się Browar Lubicz

    Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

    Niedługo jesienna edycja Piwowarów

    Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...