#627: Bartek/Brewery Hills – Lazy Delight

Browar Brewery Hills to dość dziwny projekt, z początku firmowany wyłącznie nazwiskiem Katarzyny Puchały. Pierwsze sygnały na jego temat pojawiły się dosłownie na chwilę...

#1130: ReCraft/Deer Bear – Jungle Boy

Nuty czekoladowe nie są niczym niezwykłym w ciemnych piwach. Można je uzyskać poprzez odpowiedni dobór słodów. Z białą czekoladą, która powstaje bez proszku kakaowego,...

#763: ?/Wrężel – Cardinal

Staram się trzymać rękę na pulsie, jeśli chodzi o nowe polskie piwa. Z uwagi na ogromną liczbę premier niemożliwym jest wręcz być na bieżąco...

#885: Amber – Po Godzinach: Apple Wheat

Są różne przyczyny powstawania konkretnych stylów piwa - lokalnie dostępne surowce, ograniczenia technologiczne, przepisy podatkowe, moda, kreatywność piwowara. Jest też na współczesnym rynku styl,...

#974: Nepomucen/Karczewski – Łuczniczka

Kraftowe piwa bezalkoholowe - o jak szanuję ten trend. Żałuję, że nie było ich te 8-10 lat temu, gdy bywałem na studenckich imprezach, na...

#1171: Widawa – Red Cloud

Rzadko coś ostatnio sięgam po IPA i w sumie nie wiem dlaczego. Być może jest to kwestia tego, że gros z nich jest trochę...

#741: Bojanowo – Bojan Ciacho

Jeszcze do niedawna aromaty w piwie nie były w polskim krafcie uznawane jako coś chwalebnego. Teraz się to zmienia, ponieważ do Polski przybyła moda...

#1005: Bielawska Wytwórnia Napojów/Pivovsky & Solipiwko – Hop Blanco

Ten rok zaowocował sporym wysypem piw w stylu double IPA - głównie to zasługa popularności wariantów "hazy" oraz "new england", które z ekstraktywnego, dość...

#185: Bytów/Faktoria – Chinatown

Kojarzycie taki owoc jak cytryniec chiński? Zapewne nie, ale nie martwcie się, bo ja też do niedawna go nie znałem :). Zmieniło się to za...

#600: ?/Wokanda – Pszemytnik

Marakuja to jeden z moich ulubionych owoców, choć przez długi czas znałem jej jedynie z soków i jogurtów. Gdy zaczęła się pojawiać w marketach...

#90: Zodiak/Raduga – Night Fever

Upały chwilowo odpuściły, więc można wziąć się za coś mocniejszego ;). Zdecydowałem się zatem sięgnąć po imperialny stout, który już od dłuższego czasu cierpliwie czekał...

#46: Widawa – X West Brett IPA barrel aged

Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować piwo, które swoją nazwą zapowiada bardzo wiele. Jest to piwo X West Brett IPA barrel aged uwarzone przez Browar Widawa...

#623: Zarzecze/BIRBANT – Powder Man DDH

Puszka to opakowanie, które - wbrew pozorom - wzbudza dość spore kontrowersje. I to niepotrzebnie. Przez lata bowiem utarło się twierdzenie, że aluminiowa puszka...

#348: ?/Argus – Porter

W przeddzień Święta Porteru Bałtyckiego 2018 postanowiłem wziąć na tapet (nie, nie popełniłem tu żadnej literówki ;) ) jedno z najłatwiej dostępnych i korzystnych...

#401: Waszczukowe – Ruda Maruda Imperial

Powoli kończę recenzowanie zestawu piw, które otrzymałem od Browaru Waszczukowe, po tym jak uruchomili produkcję w swoim nowym browarze w Czarnej Białostockiej. Jak na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...