#730: Browar Bury – Pszeniczne
Walka z przeziębieniem, które - jak wiadomo - u faceta jest równoznaczne z bojem na śmierć i życie, nie sprzyja ani degustacji piw, ani...
#537: Profesja – Pirat Whisky BA
Browar Profesja ostro wszedł w temat leżakowania swoich piw w beczkach. Już we wrześniu zapowiedziana została cała seria "barrel ejdży" w różnych wariantach. Jeden...
#682: Błonie/Raduga – Circus
Ostatnim piwem z mojego urlopowego zaopatrzenia w Lidlu jest Circus z Browaru Raduga. W teorii jest to piwo idealne na lato, gdyż mamy tu...
#501: UŁAN Browar – Kapral
Jakiś czas temu postanowiłem sobie, że robiąc zakupy w sklepie specjalistycznym, będę sięgał po jeden browar, który jak dotąd nie pojawił się na moim...
#681: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Black IPA
Jakoś nie mam szczęścia do warzonych przez Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy piw z konkursu Kuźnia Piwowarów. Jeszcze nigdy nie udało mi się spróbować wszystkich...
#159: De Molen & Piwoteka – Łódź i Młyn
Dziś mija dokładnie rok, odkąd uruchomiłem na Facebooku profil o nazwie Chmielnik Jakubowy, na którym przez niespełna 3 miesiące zamieszczałem dość lakoniczne opisy degustowanych...
#239: ?/Hopster – Sour APA Marakuja
Lubię, jak na etykiecie piwa browar je warzący zamieszcza jak największą ilość informacji. Do tych podstawowych, które w mojej opinii powinny być uwzględnione, należą...
#288: Jabłonowo – Manufaktura Piwna: Cisza Nocna
Biedronka piwami z Manufaktury Piwnej Jabłonowo stoi. W pewnym momencie w dyskontach spod znaku czerwonego nakrapianego chrząszcza wysypało piwami z charakterystycznymi etykietami. Wśród nich...
#339: ?/BERHET – Kaliber
Dwa tygodnie temu miałem okazję recenzować całkiem przyzwoite american pale ale prosto ze Słowacji, które otrzymałem w prezencie od Wykopowicza używającego nicku bijotai. Dziś zajmę...
#176: Gościszewo/AleBrowar – Salty Barbara
Miniony rok upłynął w Polsce pod znakiem piw kwaśnych - pojawiło się ich naprawdę sporo (wg wyliczeń ekipy blogu Piwna Zwrotnica około 60 pozycji)....
#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference
Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...
#770: Bytów – Baltic Gose
Ten, kto był nad morzem, zapewne kojarzy charakterystyczne krzewy obwieszone od lata do wiosny małymi pomarańczowymi jagodami, rosnące na wydmach. To rokitnik, którego owoce...
#43: Wąsosz/Deer Bear – Hoppy Meal
Dziś na moim blogu piwo z toruńskiego browaru kontraktowego Deer Bear, który zadebiutował na ubiegłorocznej edycji Poznańskich Targów Piwnych. Jest to Hoppy Meal - american IPA...
#364: Zarzecze/Wrężel – Vermont American IPA
Choć Browar Wrężel zadebiutował w połowie 2014 r., to - co nawet mnie zdziwiło - na moim blogu jak dotąd pojawiał się jedynie we...
#142: Gościszewo/AleBrowar – Ortodox Pale Ale
AleBrowar, choć znany jest przede wszystkim z piw nowofalowych, ma w swojej ofercie także linię Ortodox. Pod tą marką weterani polskiej rewolucji piwnej w...
























