#174: Amber – Po Godzinach: IPL

Wiele z osób interesujących się piwem temat ten zaczęło zgłębiać jeszcze przed wybuchem piwnej rewolucji w Polsce, czyli przed 2011 r. Wyboru wówczas zbytniego...

#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające

Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...

#13: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Delta

Dziś na blogu piwo dość nietypowe - będące bowiem ciemną wariacją na temat Berliner Weisse, czyli lekkiego, mocno kwaśnego piwa, mającego swojego korzenie w...

#365: Gryf/Harpagan – Mroczny Organista

Uwielbiam muzykę organową. Z całej muzyki klasycznej to właśnie gry na organach piszczałkowych słucham najchętniej. A mam dość często ku temu okazję, ponieważ tu,...

#376: Waszczukowe – Postrach Szoszonów

W Polsce panuje przeświadczenie, że każdy szanujący się browar rzemieślniczy powinien mieć w swojej ofercie american IPA, które to jest swoistym symbolem piwnej rewolucji....

#668: ReCraft/Pilica – Amber Ale

Piwa w stylu amber ale nie należą do moich ulubionych - zwykle są one po prostu nudne, o ile do ich produkcji nie użyto...

#41: Zarzecze/Kingpin – Diggler

Browar Kingpin od momentu wejścia na rynek zasłynął piwami z różnymi dość zaskakującymi dodatkami, które jednak nigdy nie narzucają się budując zbalansowany profil smakowo-aromatyczny trunku...

#160: Marysia/Brokreacja – The Gravedigger (blend barrel aged)

Choć dopiero co świętowałem rok Chmielnika Jakubowego na Facebooku degustując Łódź i Młyn, pojawiła się kolejna okazja do sięgnięcia po mocniejsze piwo :). A...

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

#416: Bytów – Pils

W wywiadzie udzielonym dla strony WieleLiter.pl wspomniałem, że wg mnie piwa rewolucja w najbliższym czasie przypomni sobie o stylach klasycznych, a konsumenci coraz częściej...

#581: Beer Bros./Hoppy Beaver – My Name Is Lager

Dodając chmiel do piwa zwykle korzysta się z granulatu chmielowego, produkowanego ze zmielonych i sprasowanych szyszek chmielu. Tak jest po prostu najpraktyczniej. Surowiec ten...

#290: Przystanek Tleń – Porter Rum Barrel Aged

Browary restauracyjne w środowisku beer geeków nie mają dobrej prasy. Większość z nich nie prezentuje sobą zbyt wysokiego poziomu - najczęściej spotkamy w ich...

#462: Bytów – Milk Stout

Milk stout może nie jest idealnym piwem na upały, ale ostatnio ciemne piwa na moim blogu pojawiają się niezbyt często. W mojej piwnej szafce...

#722: Zarzecze/PINTA – IIPPAA

Double/imperial IPA to jeden z tych stylów, które na przestrzeni lat od wybuchu piwnej rewolucji w Polsce, wyraźnie ewoluował. Początkowo podwójne ipy były ciężkie,...

#1151: Browar Zakładowy – 1000% Normy

Browar Zakładowy regularnie świętuje "jubileusze" okrągłych liczb wyprodukowanych warek piwa. Jesienią zeszłego roku browar z Poniatowej świętował wypuszczenie na rynek tysięcznej partii piwa. Z...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...