#454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim
Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...
#676: Błonie/Kingpin – Rocknrolla
Browar Kingpin w tym roku świętuje pięciolecie swojej działalności. Aż trudno uwierzyć, że pierwsze dwa piwa ujrzały światło dzienne w 2014 r. Wśród debiutanckich...
#245: Kormoran – Rosanke 2017
Browar Kormoran już jakiś czas temu wyrósł na lidera wśród polskich średniej wielkości browarów. Cała seria Podróży Kormorana (Czech Pils czeka na swoją kolej...
#409: BeerLab – Piaseczyńskie Jasny Pils
W środowisku beer geeków często słyszy się twierdzenie, że takim papierkiem lakmusowym umiejętności piwowara jest pilsner. Nie dość, że jest to lager, który wymaga...
#773: Bojanowo – Bojan RIS
Na temat dzisiejszego piwa krąży w internecie pewna teoria, że trunek ten pojawia się na rynku nie po raz pierwszy (choć w nieco zmienionej...
#621: Piwna – Pszeniczne
Przed wybuchem piwnej rewolucji browary restauracyjne znane były z tego, że był tam większy wybór niż w takiej zwykłej knajpie z piwem. I to...
#893: AleBrowar – Sweet Cow
Dziś cofnę się do 2012 r. Masakra, jakie to zamierzchłe czasy :P. Ale to własnie wtedy odbyła się pierwsza duża premiera piwa i aż...
#468: Incognito – American Wheat
Przy okazji poprzedniej recenzji, w której opisałem swoje wrażenia z degustacji Barona Friedricha z Browaru Faktoria, wspomniałem o różnicy między american weizenem a american...
#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito
Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...
#534: Nepomucen – MOJO
Browar Nepomucen od jakiegoś czasu zmienia styl swoich etykiet oraz kształt butelek, do których rozlewa piwa. Obecnie są one równie kolorowe co wcześniej i...
#232: Czarna Owca – Koźlak
Po smacznym stoucie i mniej udanych: pale ale'u, west coast IPA oraz pilsie dzisiaj przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, które otrzymałem już...
#299: ?/Piwojad – Ametyst
Czekolada i kokos - to połączenie jest wielce ciekawe i wielu z Was pewnie jednoznacznie skojarzy się z batonem Bounty. A co jeśli by...
#141: Cieszyński Browar Mieszczański/Fabrica RARA – Ice Bread Tea
Fabrica RARA to browar za wszech miar ciekawy. Przyczynkiem do jego powstania było Święto Herbaty w Cieszynie, ponieważ przy jego organizacji w 2014 r. spotkała...
#332: AleBrowar – Lady Blanche
Piwo, którym dziś się zajmę, na rynku po raz pierwszy pojawiło się w 2012 r. na samym początku działalności jednego z najlepiej znanych polskich...
#112: Fortuna – Miłosław Witbier
Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...


























