#980: Nepomucen/Gwarek – Teoria Mętności^2
Teoria Mętności to jedno z tych piw z kontraktowego Browaru Gwarek, które bardzo dobrze przyjęło się na rynku. Duża w tym zasługa "efektu Kopyra",...
#719: PERUN – Leśne Runo (agrest, czarna porzeczka)
O tej porze roku leśne runo kojarzyć się pewnie może z dodatkiem grzybów, ewentualnie - z żurawiną. A właśnie piwo o tej nazwie -...
#242: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kord Whiskey BA
Swego czasu Kopyr lansował tezę (o której zresztą ostatnio zrobiło się jakoś ciszej), że sztosy muszą być drogie. Otóż nie muszą, a pokazał to...
#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life
O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...
#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar
Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...
#439: Beer Bros./Hoppy Beaver – Light My Fire
Z piwem, które dziś zrecenzuję, mam pewien problem. Otóż na etykiecie piwa Light My Fire jest wyraźnie napisane, że jest to "hoppy summer ale",...
#419: Bytów/Rockmill – Going Dark Wild Turkey BA
Browar Rockmill rozszalał się w ciemnych mocnych piwach - ostatnio zapowiedziany został Oblivion, czyli imperialny porter bałtycki o ekstrakcie 23° Plato, z dodatkiem płatków...
#1089: Profesja – Murarz
East coast IPA, to obok english IPA, najbardziej klasyczna forma piwa znanego jako india pale ale. Oba mają ze sobą wiele wspólnego, zresztą, east...
#744: Profesja/Browar Odrzański – Rusałka
Latem tego roku jednym z najczęściej recenzowanych przeze mnie stylów piwa było american wheat. Lekki, dość łagodny, ale jednocześnie intensywnie nachmielony trunek świetnie sprawdza...
#1195: PINTA – PINTA i Okrasa: Porter Bałtycki
Trend współpracy browarów z kucharzami i autorami znanych programów kulinarnych rozpoczął się chyba od kooperacji Browaru Fortuna i Roberta Makłowicza. Moda ta zdaje się...
#662: Namysłów – Pils
O recenzję Pilsa z Browaru Namysłów pytało mnie już kilka osób. Piwo to ostatnio piłem jeszcze zanim założyłem bloga, na samym początku poszukiwań piwa...
#561: Gessner – Dunkler Bock
Koźlaki kojarzą mi się przede wszystkim z jesienią. Choć mamy zimę w pełni, to w Szczecinie i okolicach takiej prawdziwej zimowej aury ciężko uświadczyć....
#89: Browar na Jurze/PINTA – FarmHouse!
FarmHouse! z Browaru PINTA to piwo, które pojawiło się w lutym 2016 r. w ramach bardzo udanej akcji pn. PINTA Miesiąca. Polega ona na...
#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest
Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...
#312: Maryensztadt/Fuzja – Słodkie Kłamstwo
Próbowaliście kiedyś bób tonka? Ja nie miałem dotąd okazji. W sumie do niedawna w ogóle tego nie znałem - do czasu, gdy sięgać zaczęli...