#401: Waszczukowe – Ruda Maruda Imperial

Powoli kończę recenzowanie zestawu piw, które otrzymałem od Browaru Waszczukowe, po tym jak uruchomili produkcję w swoim nowym browarze w Czarnej Białostockiej. Jak na...

#437: Maryensztadt – Sourtime Agrest

Pamiętacie mój wpis o wybuchającym kwasie Sourtime z porzeczką z Browaru Maryensztadt? Oczywiście browar błyskawicznie przeprosił za zaistniałą sytuację i w ramach rekompensaty mi...

#487: ?/Raduga – Apache

Hybrydy stylów - wbrew pozorom temat ten prosty nie jest. W przypadku piwa nie jest łatwo sprawić, aby w gotowym produkcie zachowały się cechy...

#577: ?/Hopito – Pina Chocolada

Wszelkiej maści IPA powinny być pite jak najszybciej - z czasem zmniejsza się chmielowość w aromacie, a baza słodowa się utlenia, co może dawać...

#661: Incognito – Mango Wheat

Mango, oprócz marakui, to moje ulubione owoce tropikalne. Robią one robotę nie tylko w wersji przetworzonej, ale też i w świeżej - głównie za...

#704: Wąsosz/Chmielologia – Sesyjne IPA

Gluten to słowo, które jeszcze nie tak dawno miało fatalną prasę - wręcz stało się synonimem niezdrowego żywienia. A tak naprawdę substancja ta jest...

#386: Bytów/Rockmill – Going Dark

Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...

#711: Witnica/Smaki Podhala – Kozicka

Kończę dziś serię kilku piw z popularnej pod Tatrami marki spod marki Smaki Podhala. Kozicka, którą się dziś zajmę, będzie już czwartą pozycją z...

#123: Zodiak/Raduga – Potiomkin

Ostatnio nie miałem jakoś ochoty na mocniejsze piwa, dlatego portery bałtyckie, risy i mocne piwa belgijskie trafiły na sam tył szafki, w której trzymam...

#172: Nepomucen – Nachmielona Hoptimum

Święta Bożego Narodzenia to dobry czas na to, aby na blogu pojawiło się coś, czego dotąd jeszcze u mnie nie było. Mam nadzieję, że...

#262: Bartek/Doctor Brew – Molly IPA

Lato 2017 r. w polskim krafcie upływa pod znakiem niespodziewanych wcześniej problemów - a mianowicie wybuchających butelek zarówno w sklepach, jak w domach. Wizerunkowo...

#403: Beer Bros./Hoppy Beaver – Start Me Up!

Browar Hoppy Beaver po dwóch pierwszych nietypowych swoich piwach (recenzowany już na blogu scottish ale oraz belgian tripel), które miały niewiele wspólnego z chmielowością,...

#436: Świdnica – Raven

Świdnica była niegdyś słynna na całą Europę z warzonego u siebie piwa. Obecnie to 60-tysięczne dolnośląskie miasto powoli powraca do tradycji piwowarskich. W samym...

#471: ?/Wrężel – Tropical Little IPA

Piwa z Browaru Wrężel regularnie pojawiają się w sklepach Lidl - najczęściej chyba Miś Wojtek, na którego z kolei ja jakoś nie mogę trafić...

#522: Browar Zakładowy – Kontenerowiec

Tzw. new englandy - zaczęło się od nowego, bardzo aromatycznego i posiadającego niską goryczkę podgatunku regularnego american IPA. Obecnie ta rodzina jest już większa....

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...