#40: Widawa & Kopyr – Kangaroo

Dziś na blogu prezentuję owoc kolaboracji podwrocławskiego, utytułowanego browaru restauracyjnego Widawa, znajdującego się w Gospodzie pod Czarnym Kurem prowadzonej przez Wojtka Frączyka w Chrząstawie...

#79: Artezan – Preparat

Jesienią 2014 r. polskich piw w stylu barleywine było tak mało, że mógłby je spokojnie policzyć na palcach średnio rozgarnięty drwal. Jedną z bardziej...

#262: Bartek/Doctor Brew – Molly IPA

Lato 2017 r. w polskim krafcie upływa pod znakiem niespodziewanych wcześniej problemów - a mianowicie wybuchających butelek zarówno w sklepach, jak w domach. Wizerunkowo...

#525: Łańcut – Das Is Kwass (z owocami)

Berliner weisse to jeden z najbardziej charakterystycznych niemieckich stylów piwa. Jest to trunek lekki i intensywnie kwaśny,...

#579: Browar Jana/Piwne Podziemie – Permanent Vacation

Vermont IPA, czy też new england IPA pojawiały się u mnie już wielokrotnie. Natomiast z określeniem "north...

#605: Pracownia Piwa – Kwaśne Przygody Exotic

Pracownia Piwa - odkąd zaczęła rozlewać swoje piwa do butelek - była kojarzona z małymi buteleczkami o...

#592: Lasowiak – Dolarnik

Browar Lasowiak ponad dwa tygodnie temu zaliczył bardzo solidny debiut na moim blogu - zrecenzowałem Wam wtedy...

#327: Browar na Jurze/PINTA – Eisbock Grand Prix

Organizatorzy coraz większej liczby konkursów piw domowych przygotowują dla autorów zwycięskich receptur (konkretnej kategorii lub całej rywalizacji) możliwość uwarzenia swojego piwa w profesjonalnym browarze...

#37: Kormoran – Imperium Prunum

16 stycznia, z inicjatywy Marcina "Masona" Chmielarza, po raz pierwszy obchodzone było Święto Porteru Bałtyckiego. Na ten dzień zapowiedzianych zostało kilka premier piw w...

#449: Łąkomin – Dziki Dzik

Portery bałtycki są nazywane w piwowarskim skarbem Polski. Mimo, że nie jest to polski wynalazek, to jednak w naszych sklepach bez problemu znajdziemy bardzo...

#627: Bartek/Brewery Hills – Lazy Delight

Browar Brewery Hills to dość dziwny projekt, z początku firmowany wyłącznie nazwiskiem Katarzyny Puchały. Pierwsze sygnały na...

#359: Kamionka/Czarnków – Konstancin z Dębowej Beczki

Do tej pory byłem przekonany, że jedynymi większymi browarami, które pokusiły się o użycie płatków dębowych (które są ciekawym substytutem leżakowania w drewnianych beczkach)...

#248: Bytów/Szpunt & Olimp – Wormhole

W ostatnim czasie na moim blogu pojawiły się recenzje dwóch american barleywine - tj. Basiora oraz Alcatraz. Styl ten często jest mylony z innym...

#409: BeerLab – Piaseczyńskie Jasny Pils

W środowisku beer geeków często słyszy się twierdzenie, że takim papierkiem lakmusowym umiejętności piwowara jest pilsner. Nie dość, że jest to lager, który wymaga...

#547: AleBrowar – New England DDH DIPA Citra+Galaxy

Trafiają do mnie czasem piwa bardzo do siebie zbliżone, różniące się np. jedynie użytymi odmianami chmielu. Do...

Popularne wpisy:

Relacje z imprez: