#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

#565: Bojanowo – Bojan Porter

Przez długie lata portery bałtyckie w Polsce były w odwrocie. W najgorszym dla nich momencie ostało się ich pewnie tyle, że można byłoby je...

#1058: PINTA & Crosby Hops – Hazy Discovery: Portland

Browar PINTA wyznacza szlaki nie tylko pod względem innowacyjności samych piw, ale również co rusz wprowadza nowe formy kooperacji z innymi firmami - zarówno...

#1126: ReCraft – Święty Patryk

Od święta (a raczej wspomnienia) świętego Patryka upłynęło sporo wody w Odrze - wszak obchodzone jest ono w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego 17 marca....

#44: Kormoran – Porter Warmiński przez rok leżakowany w browarze

Wczoraj fanpejdż mojego bloga na Facebooku przekroczył 100 lajków :). Nie spodziewałem się, że nastąpi to tak szybko! Dlatego dziś, choć wcześniej tego nie...

#212: Bytów/Rockmill – Juicy Delight

Od jakiegoś czasu w Polsce coraz częściej mówi się o stylu, który zwie się vermont IPA albo new england IPA. W sumie nie bardzo jeszcze...

#1061: Artezan – Cymbopogon

Piwem interesuję się mniej więcej od 2010/2011 roku. Kilka lat później powstał Chmielnik Jakubowy - najpierw w formie mikrobloga, potem bloga. Siłą rzeczy wiele...

#975: Zapanbrat/Trzech Kumpli & Al.Capone – Dolina

Duet Browaru Trzech Kumpli i sieć sklepów Al.Capone już raz pojawił się na portalu Chmielnik Jakubowy. We wrześniu ubiegłego roku recenzowałem bowiem ich kooperacyjne...

#711: Witnica/Smaki Podhala – Kozicka

Kończę dziś serię kilku piw z popularnej pod Tatrami marki spod marki Smaki Podhala. Kozicka, którą się dziś zajmę, będzie już czwartą pozycją z...

#65: Browar w Grodzisku Wlkp. – Piwo z Grodziska

Mogłoby się wydawać, że piwna rewolucja w Polsce to przede wszystkim amerykański chmiel. Na szczęście są to jedynie pozory, ponieważ w naszym kraju dzieje...

#966: Haust/Karczewski – Przewodnik

Dziś na Chmielniku mamy kolejny debiut - chociaż o Browarze Karczewskim wielokrotnie wspominałem już w ramach cotygodniowego zestawienia nowości, to jednak z uwarzonym przez...

#18: Wąsosz/Kraftwerk – Oberschlesien

Dziś na moim blogu piwo uwarzone przez Browar Kraftwerk specjalnie dla śląskiego zespołu metalowego Oberschlesien. Jest to piwo w stylu oatmeal milk stout, czyli...

#921: Sady/Mentzen – Szlacheckie na Miodzie

Piwa miodowe kojarzą mi się z samym początkiem mojej przygody z poszukiwaniem coraz to ciekawszych piw. Był to mniej więcej rok 2010-2011. Pamiętam, jak...

#218: Bytów/Rockmill – Hopdigger

Rzadko kiedy widuje się tak spektakularne debiuty jak ten, który zanotował Browar Rockmill. Większość recenzentów jest zgodna - każde z wypuszczonych przez Łukasza Rokickiego i...

#85: Zodiak/Inne Beczki – Topaz

Dziś na moim blogu debiutuje kolejna piwna inicjatywa - tym razem Inne Beczki, tj. browar kontraktowy, który przed 3 miesiącami zyskał szeroki rozgłos za sprawą pewnej...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...

Już w ten weekend jubileuszowa edycja Piwowarów

Już w najbliższy weekend, tj. 8 i 9 marca w Łodzi odbędą się X Piwowary. Podczas targów swoje stoiska będzie mieć blisko 30 polskich...

Hoppy Bock nowym piwem z Browaru Amber

Browar Amber przygotował nowe piwo, które trafiło do serii Po Godzinach. To Hoppy Bock, czyli mocno chmielony podwójny koźlak (doppelbock).- Nasz nowy, mocno chmielony...

Piwo jopejskie z AleBrowaru trafia do sprzedaży

AleBrowar wprowadza do sprzedaży piwo jopejskie. Autorem odtworzonej historycznej receptury jest Arkadiusz Wenta, który przez 12 lat współpracował m.in. z Pomorskim Parkiem Naukowo Technologicznym.–...