#490: Svijany – Svijanská Desítka

Czechy piwem stoją - jednak nie piwną rewolucją, a klasyką. Mimo to na moim blogu czeskie piwa...

#429: Tenczynek – Lager

Po typowe jasne (euro)lagery sięgam stosunkowo rzadko. Jak już się pojawiają u mnie na blogu, to częściej są to pilsy, które przypisywane są zresztą...

#655: Niechanowo/Szałpiw – Tropi Hazaj

Do obecności aromatu owoców tropikalnych w intensywnie nachmielonych amerykańskimi chmielami jesteśmy już przyzwyczajeni. A gdyby tak do...

#478: Bytów & Rockmill – „T”

Przyszedł czas na ostatni z czterech imperialnych porterów, które otrzymałem na początku roku od Browaru Bytów. Mowa...

#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference

Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego...

#198: Podgórz – Burgundowy Łowca

Browar Podgórz, założony przez Łukasza Jajecznicę, słynie przede wszystkim z szeroko cenionego porteru bałtyckiego - 652 m n.p.m. Dziś chciałbym Wam przedstawić kolejne mocne piwo,...

#95: Czarnków – Noteckie na Miodzie Lipowym

Czas prawdziwego boomu na piwa miodowe już za nami, choć na napitki dosładzane miodem wciąż w naszym kraju jest popyt. Obecnie chyba każdy browar...

#105: Sulimar (Cornelius) – Triple Blond

Tak zwane browary regionalne na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że dość rzadko wypuszczają nowości, a większość...

#428: Tenczynek – Bock

Moją przygodę z ciekawszym piwem zaczynałem gdzieś w okolicy 2011-2012 r. W tym czasie wyboru wielkiego nie było, a najciekawsze propozycje płynęły ze strony...

#22: Wąsosz/Kraftwerk & Kattowitzer Bräuhaus – Rauch Alt

W ubiegłym miesiącu recenzowałem już jedno piwo będące owocem współpracy Browaru Kraftwerk z Kattowitzer Bräuhaus. Dziś, po recenzowanym już przeze mnie Pilsie, prezentuję drugie...

#393: BeerLab – Piaseczyńskie Polskie Żyto

Po bardzo dobrym weizenie z beerlabowej serii piw piaseczyńskich postanowiłem, że jeszcze przez chwilę zatrzymam się w podobnych klimatach. Początkowo bowiem myślałem, że Piaseczyńskie...

#454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim

Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...

#622: ?/Wokanda – Wrobiony

Spośród wszystkich piw wędzonych jednymi z moich ulubionych są wędzone koźlaki, które pokochałem niegdyś za sprawą kultowego...

#712: Gryf/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Double Victory

Jesteśmy na półmetku serii wpisów o piwach dostępnych w ofercie Browaru Mistrzowie Smaku. Do tej pory opublikowałem...

#194: Gościszewo/AleBrowar – Saint No More 2016

Ubiegły rok przyniósł nam całkiem sporo piw z dodatkiem kokosa - spróbować można było m.in. Milk Stoutu z serii Kuźnia Piwowarów 2016, Rokokoko z...

Popularne wpisy:

Relacje z imprez: