#868: Łąkomin – MUSTANG: I’m Legend

W lutym, jeszcze przed wybuchem koronawirusowej pandemii, Browar Łąkomin świętował piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił pięć nowych premier, które odbywały się przez pięć...

#270: Bartek/Doctor Brew – Azacca Single Hop IPA

Zanim Doctor Brew poszedł w beczki, lagery i piwa z dodatkami, eksplorował temat różnych odmian chmielu i różnic między nimi. Pomysł ten zaowocował całą...

#797: Błonie/Brewery Hills – Free For Me

Wśród bezalkoholowych piw kraftowych cały czas na szczycie mojej prywatnej klasyfikacji jest Miłosław Bezalkoholowe IPA z Browaru Fortuna. Wciąż szukam polskiego piwa, które by...

#739: Bytów/Rockmill – Great Brut

Zaczęło się od trzyliterowego lubianego przez polskie browary skrótowca DDH, który oznacza niewiele nam mówiące podwójne chmielenie na zimno. Później pojawiły się kolejne akronimy,...

#364: Zarzecze/Wrężel – Vermont American IPA

Choć Browar Wrężel zadebiutował w połowie 2014 r., to - co nawet mnie zdziwiło - na moim blogu jak dotąd pojawiał się jedynie we...

#464: Witnica – Klasyka Gatunku

Czy cechy, które w piwie zwykle są uznawane za wady, mogą stać się znakiem rozpoznawczym browaru, który nie robi nic, aby je wyeliminować? :)....

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#281: Niechanowo/Doctor Brew – Perfect Lager

Oj, nazbierało mi się w szkicach rozpoczętych recenzji lagerów, które są - przyznaję bez bicia- traktowane przeze mnie tu na blogu trochę po macoszemu....

#846: Browar Zakładowy – Mam Co Robić

Browar Zakładowy początkowo wiernie trzymał się nazw piw nawiązujących do pracy w dużych zakładach, które wywodziły się głównie z czasów słusznie minionych. Aktualnie koncepcja...

#1181: ?/Brokreacja – Meet The Barrel #1: Pure Oak

Przy leżakowaniu piw w dębowych beczkach, browary zazwyczaj sięgają po te, w których wcześniej dojrzewały inne alkohole - głównie destylaty. Cały czas furorę robią...

#454: Maryensztadt – Belgijka na Trzecim

Jakkolwiek browary dość dobrze opanowały warzenie piw mocno chmielonych, czy też risów i innych barrel ejdży, to ze stylami belgijskimi już tak różowo nie...

#182: Pracownia Piwa & Podgórz – Baran z Jajem

Po dzisiejszej recenzji zapewne pojawią się głosy, że... odgapiam od Kopyra. Prawda jest jednak inna, bowiem kolejność porterowych degustacji na ten tydzień w ramach...

#411: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź Mead BA

Jak już wczoraj pisałem, w czasie tegorocznej majówki miałem okazję odwiedzić Pałacyk Łąkomin i tamtejszy browar rzemieślniczy. A wszystko z okazji premiery pierwszego w...

#963: Palatum – Primus

Z Browarem Palatum miałem do tej pory kontakt dwukrotnie. Po raz pierwszy podczas festiwalu Szczecin Beer Fest w 2017 r., a później podczas mojej...

#854: Łąkomin – Landsberger Kraft (Dry Stout)

Pod koniec lipca przy okazji mojego wyjazdu do Słubic postanowiłem zatrzymać się na chwilę w Łąkominie, gdzie w w tamtejszym pałacyku myśliwskim działa Browar...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...