#382: Waszczukowe – Dzielny Irek

Choć samego Dnia św. Patryka generalnie nie celebruję, to jednak wpis tematyczny się przyda ;). Nie będzie jednak recenzji zielonego piwa, które uważam za...

#575: AleBrowar – New Wave Gose Blueberry

AleBrowar, będący jednym z nestorów polskiej piwnej rewolucji, w pewnym momencie odpadł z czołówki kraftu. Zbiegło się to z budową oraz procesem uruchomienia własnego...

#842: Maryensztadt/Dziki Wschód – Buszujący w Zbożu

Buszujący z Zbożu - wiem, że nazwa tego uwarzonego przez Browar Dziki Wschód powinna mi się kojarzyć z powieścią amerykańskiego pisarza J.D. Salingera o...

#505: Łąkomin – Sus Scrofa

Szykuje mi się na blogu mała lagerowa seria. A wszystko dlatego, że w ostatnim czasie nazbierało mi się całkiem sporo piw dolnej fermentacji, sukcesywnie...

#447: Gryf/PiwoWarownia – xD

Młodzieżowym słowem 2017 r. został wybrany emotikon "xD" - tak pod koniec ubiegłego roku zdecydowało PWN po tym, jak rozstrzygnięty został ogłoszony w tym...

#565: Bojanowo – Bojan Porter

Przez długie lata portery bałtyckie w Polsce były w odwrocie. W najgorszym dla nich momencie ostało się ich pewnie tyle, że można byłoby je...

#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite

Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...

#694: Wrężel/Szczyrkowskie – Summer Ale

Lato nieubłaganie zbliża się ku końcowi - wraz z nim zapewne coraz częściej na moim portalu będą pojawiać się recenzje piw mocniejszych, bardziej ekstraktywnych....

#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA

1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...

#425: Tenczynek – „P” IPA

IPA - przez siedem lat piwnej rewolucji w Polsce te trzy litery urosły do rangi symbolu nowofalowego trendu. Każdy kraftowy browar jest niejako zobligowany...

#15: Pracownia Piwa – Crack

Dziś mija równo miesiąc od uruchomienia mojego bloga, z tej okazji - pomimo nie do końca wyleczonej infekcji układu oddechowego - postanowiłem zrecenzować piwo...

#124: Browar na Jurze/PINTA – Atak Chmielu

Jak pewnie zauważyliście, raz na jakiś czas bardzo lubię sięgać po piwa, które są dostępne już od lat na polskim rynku. Dziś zatem chciałbym...

#935: Łąkomin – Dziki Dzik na Torfowisku

Choć Święto Porteru Bałtyckiego jest już za nami, to na Chmielniku Jakubowym potrwa on nieco dłużej. Pod koniec ubiegłego tygodnia otrzymałem bowiem dwie przesyłki...

#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#1195: PINTA – PINTA i Okrasa: Porter Bałtycki

Trend współpracy browarów z kucharzami i autorami znanych programów kulinarnych rozpoczął się chyba od kooperacji Browaru Fortuna i Roberta Makłowicza. Moda ta zdaje się...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...