#226: Gryf/Piwojad – Sir Barley
Angielskie style piwa przez beergeeków są często traktowane po macoszemu i to pomimo tego, że naprawdę spora część nowofalowego piwowarstwa bazuje na tym, co...
#293: Maryensztadt/Browar Fuzja – Transfuzja
Nie lubię hibiskusa. Właśnie kwaśno-cierpki smak jego kwiatów sprawia, że szerokim unikam wszelkie herbatki owocowe, w których najczęściej znajdziemy ten składnik. Jego intensywny smak...
#1191: Sady – Grejpfrut Liczi
Oj, dawno nie piłem już dobrego, mocno kwaśnego piwa. Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś owocowym lambikiem ;). Pomimo zimowej pory, sprzyjającej spożyciu raczej...
#667: ReCraft/Pilica – MO.ES
Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...
#207: Wąsosz/Hopster – Czarny Szkuner
Szczeciński browar kontraktowy Hopster zaczyna decydować się na coraz śmielsze kroki - ostatnio ogłosili, że wypuszczą trzy piwa z dodatkiem owoców. Wcześniej, w okolicy...
#44: Kormoran – Porter Warmiński przez rok leżakowany w browarze
Wczoraj fanpejdż mojego bloga na Facebooku przekroczył 100 lajków :). Nie spodziewałem się, że nastąpi to tak szybko! Dlatego dziś, choć wcześniej tego nie...
#655: Niechanowo/Szałpiw – Tropi Hazaj
Do obecności aromatu owoców tropikalnych w intensywnie nachmielonych amerykańskimi chmielami jesteśmy już przyzwyczajeni. A gdyby tak do aromatycznej american ipy dodać jeszcze owoców tropikalnych...
#465: Beer Bros./Hoppy Beaver – Blondyn Wieczorową Porą
Filmy Barei uwielbiam - takiego Misia, czy też Poszukiwanego Poszukiwaną znam na pamięć. Część z nich na stałe znalazła się nie tylko w kanonie...
#911: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Mosaic
Nowofalowe piwowarstwo przyniosło nam do Polski całe bogactwo różnego rodzaju odmian chmielu. Jedne są wykorzystywane przez browary częściej, inne rzadziej. Wiele zależy od aktualnej...
#586: ?/Szpunt – Coffeecup
Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...
#706: Kormoran – Terra Donum
Terra Donum z Browaru Kormoran - oj, długo zwlekałem w sięgnięciu w sklepie po to piwo. Ilekroć byłem w szczecińskim Chmielu przy ul. Duńskiej...
#762: Błonie/Brewery Hills – Miami Weiz
Browar Brewery Hills ostro poszedł w puszki, mocno lansując swoim pijarze hasło "yes, we can". Nie tak dawno browar ten rozesłał do blogerów i...
#801: Psotnik – Psotnik Puka 2 Razy
Dzięki epidemii niejako do łask wraca sprzedaż internetowa piwa. Postanowiłem więc ostatnio sprawdzić, jak to działa w praktyce. Zdecydowałem się na złożenie zamówienia w...
#47: Kamionka/Golem – Dybuk
Browar Gontyniec, a obecnie Grupa Gontyniec, to firma, która swego czasu przejęła Browar Czarnków, słynący z piwa Noteckiego, które swego czasu cieszyło się dobrą...
#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout
Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...


























