#890: Błonie/Brewery Hills – Cocktail (Calamansi, Passion Fruit, Peach)
Po swego rodzaju kalibracji, jaką była wczorajsza recenzja biedronkowego piwa Hopfe, dziś ponownie sięgam po coś z naszego krajowego krafciku. A, że w ciągu...
#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka
Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...
#856: AleBrowar/Maltgarden & Bierland & Ostecx Créative – Pool Party Fantasy
Ostatnimi czasy Browar Maltgarden mocno eksploatuje dwa tematy. Pierwszym z nich są "hejzi ipki", które wyewoluowały z new englandów. Drugim rodzajem piw wypuszczanych w...
#883: PINTA – PINTA Deli Store #5 (Yuzu, Calamansi, Passion Fruit, Coconut)
Gdy w ramach rekompensaty za przegazowane Mini Maxi Red dostałem od Browaru PINTY trzy piwa (dwa Deli Store oraz Oto Mata IPA), postanowiłem je...
#1201: Błonie/Inne Beczki – Sourzilla
Ostatnio na portalu pojawiły się trzy recenzje piw ciemnych, trzeba więc teraz dla odmiany sięgnąć po coś jasnego. Od dłuższego czasu na swoją kolej...
#989: Zarzecze/Funky Fluid – Double Gelato Mango Lassi
Piwa typu pastry sour nie należą do moich ulubionych, ale nie jestem też ich jakimś zagorzałym przeciwnikiem. Bardziej pasują mi imperialne pastry stouty, ogólnie...
#1055: ?/Funky Fluid & Mikkeller – Double Gelato: Frugtsalad
Dzisiejsze piwo kupiłem głównie ze względu na browary, które w ramach kooperacji je uwarzyły. Nie codziennie zdarza się, że polski kraftowiec kooperuje z legendarnym...
#839: AleBrowar/Maltgarden – Guess The Day
Pastry Sour to styl, który można spokojnie nazwać objawieniem tego roku. No dobra, dla jednych to objawienie, dla innych - przekleństwo. Dlaczego? Bo pastry...
#1156: Maryensztadt/Hopito & MultiQlti & HAYB – Multi Collab
Ostatnio jakoś tak wychodzi, że degustuję mniej piw niż zazwyczaj. Wynika to głównie z braku czasu na pisanie recenzji. Dzisiaj jednak udało mi się...
#1130: ReCraft/Deer Bear – Jungle Boy
Nuty czekoladowe nie są niczym niezwykłym w ciemnych piwach. Można je uzyskać poprzez odpowiedni dobór słodów. Z białą czekoladą, która powstaje bez proszku kakaowego,...




















