#672: Maryensztadt – Brewmaster Edition Stout Owsiany z Przytulią Wonną
Zioła w piwie kojarzą mi się przede wszystkim z gruitem, czyli mieszanką ziołową, która była używana przez piwowarów zanim do powszechnego użytku wszedł doskonale...
#1096: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Oaty (Nitro)
Po dwóch jasnych piwach, które ostatnio miałem okazję recenzować - #1 WetHop z Browaru Lubrow oraz Thai z Browaru Funky Fluid, przyszedł czas na...
#1056: ReCraft/Za Miastem – Dobra Noc
Jednym ze stoisk, które odwiedziłem podczas odbywającego się na początku października szczecińskiego Oktoberfestu, było stoisko Browaru Za Miastem, przygotowującego się aktualnie do uruchomienia swojego...
#900: Maryensztadt – New Black (Rye Oat Orange Stout)
Obiecałem stoutową serię, więc słowa dotrzymuję. Wczoraj na tapecie było mocarne Wypiekowe Mocne, dziś pozostanę jeszcze w klimatach piw z aromatem, ale zabiorę się...
#1047: Opolski – Oatmeal Stout
Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...
#947: Maryensztadt – Darkness My Friend: Chocolate Cherry Cream Stout
Powoli wracam do życia po COVIDzie, który to był przyczyną pustek na portalu przez ostatnie dwa tygodnie. Nie przechodziłem tej choroby w sposób jakiś...


















