#1126: ReCraft – Święty Patryk

Od święta (a raczej wspomnienia) świętego Patryka upłynęło sporo wody w Odrze - wszak obchodzone jest ono w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego 17 marca....

#1119: ReCraft/Magic Road – Just a Dream

Browar Magic Road przewijał się przez chmielnikowe Wieści Tygodnia już nie raz. I muszę przyznać, że byłem zaskoczony tym, że portalu nie ma jeszcze...

#1101: Maryensztadt/Browarny Craft Beer – Army of Me

Ostatnio recenzowałem świetne piwo z herbatą - Big Game: Three z Browaru Wrężel, dziś z kolei dla odmiany sięgnę po piwo z kawą. Nie...

#1087: Lubrow – SKM

SKM - ten skrót w Szczecinie i okolicy kojarzy się jednoznacznie, ze Szczecińską Koleją Metropolitarną, której budowa co rusz napotyka na kolejne problemy i...

#1047: Opolski – Oatmeal Stout

Wśród zalet różnego rodzaju piwnych festiwali na pewno należy wymienić możliwość spróbowania piw, które są mocno limitowane lub zazwyczaj są kompletnie niedostępne. Tak też...

#1024: Wąsosz/Revolta – Tropical Wheat Limited Edition

Portal Chmielnik Jakubowy to obecnie m.in. zbiór trochę ponad tysiąca recenzji piw - głównie polskich, ale również z zagranicy. Przez te kilka lat przewinęło...

#1021: ?/Funky Fluid & Lervig – Gelato Bløtkake

Sieć sklepów Lidl mocno rozwija swoją ofertę polskich piw kraftowych, co nie jest dobrą wiadomością dla tzw. kanału specjalistycznego. I ja to jak najbardziej...

1010: Криница – Жигулевское особое

Na Białorusi sytuacja robi się coraz bardziej napięta. Reżim Aleksandra Łukaszenki decyduje się na coraz bardziej zdecydowane kroki, aby tylko utrzymać się przy władzy....

#988: AleBrowar/Hop Cone – NO. 1 New England Double IPA

Kojarzycie rewelacyjne piwo Friend or Foe? z kooperacji browarów Rockmill oraz Дідько? Zapewne tak, bo zdobyło ono całkiem sporo różnych medali i to nawet...

#981: Bielawska Wytwórnia Napojów/Mintaka & Pivovsky – Kopernik

Jeśli chodzi o "ipki", to ostatnie tygodnie na Chmielniku Jakubowym były zdominowane przez styl określany obecnie jako hazy IPA w różnych konfiguracjach - były...

955: Bytów/Widmo – Pierwsza Poprawka

Jak pewnie zauważyliście, dość regularnie staram się sięgać po piwa z browarów, które jeszcze u mnie nie gościły. Ostatnio wpadłem na małe zakupy do...

#951: Maryensztadt/Monkey – Hop K.O.!

Browar Monkey do tej pory nie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym - aż do dziś :). Dzięki nadesłanym mi przez sklep internetowy Kraftowe.com, mam...

#936: Brofaktura – Baltic Porter

Okolicznościową serię recenzji przygotowanych z okazji tegorocznego Święta Porteru Bałtyckiego (16 stycznia), kończę piwem teoretycznie najmniej interesującym. Bynajmniej nie nudnym, ale właśnie najmniej ciekawym,...

#928: Green Head – Nebula

Dzisiejsza recenzja to w zasadzie debiut kolejnego browaru na łamach Chmielnika Jakubowego. Piszę "w zasadzie", ponieważ Browar Green Head był bohaterem jednego z odcinka...

#925: Browar Tarnobrzeg & Hemp&Brew & Kanopio – CBD Pale Ale

Nie lubię marihuany - jej zapach wprost kojarzy mi się z zepsutym (naświetlonym) piwem. Krótko mówiąc, "zioło" pachnie mi skunksem i zdecydowanie nie jest...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...