#50: Nepomucen – Stout Bourbon Barrel Chips

Browar Nepomucen to bardzo ciekawa inicjatywa powstała w Polsce w ostatnim roku. Jej wyjątkowość polega choćby na tym, że jest to browar stacjonarny, a tych...

#1160: Rye River/The Crafty Brewing Co. – Irish Craft Stout

Popularność piw kraftowych sprawiła, że również koncerny i inne duże marki co rusz próbują coś uszczknąć z tego tortu klasy premium. Stąd też do...

#208: Pravda – Obama Hope

Wczoraj obchodzone było wspomnienie św. Patryka, patrona Irlandii. W piwnym środowisku jakoś tak się utarło, że sięga się w tym dniu po piwa kojarzone z tym...

#343: Guinness – Guinness Draught

W pierwszej kolejności miałem zamiar opublikować inną recenzję (co zresztą sygnalizowałem już na moim koncie na Instagramie), jednak przez przypadek przypomniałem sobie, że Guinness Draught,...

#854: Łąkomin – Landsberger Kraft (Dry Stout)

Pod koniec lipca przy okazji mojego wyjazdu do Słubic postanowiłem zatrzymać się na chwilę w Łąkominie, gdzie w w tamtejszym pałacyku myśliwskim działa Browar...

#381: Browar Zamkowy Cieszyn – Stout Cieszyński

17 marca, czyli w najbliższą sobotę, w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego obchodzone jest wspomnienie św. Patryka, biskupa i apostoła Irlandii. Jest on uznawany tym samym...

#540: BIAŁY – Biały Irlandzki Stout

Biały stout to swego rodzaju oksymoron, coś w stylu czarnego śniegu, czy zimnego ognia. Mimo to ostatnio pojawiło się na rynku piwo, które tak...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Kulinarne Odkrycie: Steak House – Miejsce, Którego Smak Pozostaje na Długo

W świecie gastronomii, restauracje typu Steak House stanowią prawdziwą oazę dla miłośników mięsa. Są to miejsca, gdzie kulinarna pasja łączy się z najwyższą jakością...

Kuchnia Molekularna: Sztuka Kulinarna Spotyka Naukę

W dzisiejszych czasach kuchnia molekularna zyskuje na popularności, przekształcając tradycyjne podejście do gotowania w ekscytującą eksplorację smaków, tekstur i wizualnych doznań. To innowacyjne połączenie...

Browar Grodzisk ze złotem na European Beer Star

Piwo Grodziskie z Browaru Grodzisk zdobyło złoty medal na tegorocznym konkursie European Beer Star. Medalami nagrodzono również cztery inne polskie piwa.Piwo Grodziskie z Browaru...

Poznańskie Targi Piwne odbędą się po raz 10.

W najbliższy weekend - tj. 24 i 25 listopada - w Poznaniu odbędzie się dziesiąta edycja Poznańskich Targów Piwnych. W trakcie wydarzenia odwiedzić będzie...

PINTA ogłasza kolejną edycję konkursu organizowanego z Lidlem

Organizowany wspólnie przez PINTĘ i Lidla konkurs "Niech Świat Pozna Twoje Piwo" dla piwowarów domowych będzie miał kolejną edycję. Ogłoszone zostały już wszystkie cztery...

Najlepsze piwa w stylu dry stout:

#1002: Brofaktura – Black Jack

Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

#50: Nepomucen – Stout Bourbon Barrel Chips

Browar Nepomucen to bardzo ciekawa inicjatywa powstała w Polsce w ostatnim roku. Jej wyjątkowość polega choćby na tym, że jest to browar stacjonarny, a tych...

#1160: Rye River/The Crafty Brewing Co. – Irish Craft Stout

Popularność piw kraftowych sprawiła, że również koncerny i inne duże marki co rusz próbują coś uszczknąć z tego tortu klasy premium. Stąd też do...

#34: Bednary – Osteroida Chili

Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...

#208: Pravda – Obama Hope

Wczoraj obchodzone było wspomnienie św. Patryka, patrona Irlandii. W piwnym środowisku jakoś tak się utarło, że sięga się w tym dniu po piwa kojarzone z tym...