#438: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź na Dzikim Zachodzie

Jednym z piw, które w maju zrobiły na mnie spore wrażenie, był Srogi Niedźwiedź leżakowany w beczce po miodzie pitnym. Piłem go zarówno w...

#449: Łąkomin – Dziki Dzik

Portery bałtycki są nazywane w piwowarskim skarbem Polski. Mimo, że nie jest to polski wynalazek, to jednak w naszych sklepach bez problemu znajdziemy bardzo...

#942: Łąkomin – Basior na Karaibach

Browar Łąkomin specjalizuje się w mocnych piwach, których kilka rodzajów - m.in. porter bałtycki, imperialny stout, quadrupel, czy barley wine - ma w swojej...

#849: Łąkomin – Landsberger Kraft (German Ale)

Gorzów Wielkopolski jest miastem intrygującym, choćby z tego powodu, że... nie leży w Wielkopolsce. Taką zmyłkę przygotowała nam komisja ustalająca polskie nazwy geograficzne na...

#868: Łąkomin – MUSTANG: I’m Legend

W lutym, jeszcze przed wybuchem koronawirusowej pandemii, Browar Łąkomin świętował piąte urodziny. Z tej okazji wypuścił pięć nowych premier, które odbywały się przez pięć...

#826: Łąkomin – Czarny Basior w Kentucky

Browar Łąkomin umie w mocne piwa, co zdążył już udowodnić kilka razy za sprawą publikowanych przeze mnie na Chmielniku Jakubowym recenzji. Wszystkie oceniłem przynajmniej...

#861: Łąkomin – Lis Siemion w Kentucky

Old ale - kurde, byłem pewien, że recenzowałem już piwo w tym stylu. A jednak nie - przejrzałem archiwum recenzji i żadnego tego rodzaju...

Czy Szczecin doczekał się kraftowego festiwalu piwa? [Szczecin Beer Fest]

Szczecin Beer Fest 2017, czyli pierwszy w pełni kraftowy piwny festiwal w stolicy Pomorza Zachodniego, przeszedł do historii. W tym roku odbył się w...

#469: Łąkomin – Belgijski Byk na Torfowisku

Od recenzji ostatniego "barrel ejdża", czyli piwa leżakowanego w beczce, upłynęło sporo wody w Odrze. Są to zwykle piwa mocniejsze, jednak panujące ostatnio upały...

#432: Łąkomin – Leśny Krecik

Z Leśnym Krecikiem z Browaru Łąkomin po raz pierwszy miałem styczność rok temu na pierwszej edycji Szczecin Beer Fest, gdy można było spróbować wersji...

#949: Łąkomin – Basior na dzikim torfowisku

Uff, na szczęście dość szybko odzyskałem po COVIDzie smak i węch. Może zmysły te nie są jeszcze w takiej formie jak przed zakażeniem koronawirusem,...

#843: Łąkomin – Sus Scrofa in Caribaeis

W miniony weekend odwiedziłem Słubice i okolice (tak jakoś mi się zrymowało ;) ). Przy okazji, niemalże po drodze, postanowiłem zajechać do Łąkomina, a...

#421: Łąkomin – Rzeka Pełna Mleka

O Browarze Łąkomin w Szczecinie i okolicach jest coraz głośniej. Na początku maja dość głośnym echem odbiła się premiera pierwszego w Polsce piwa leżakowanego...

#854: Łąkomin – Landsberger Kraft (Dry Stout)

Pod koniec lipca przy okazji mojego wyjazdu do Słubic postanowiłem zatrzymać się na chwilę w Łąkominie, gdzie w w tamtejszym pałacyku myśliwskim działa Browar...

#488: Łąkomin – Wadera

Jednym z najbardziej znanych i cenionych piw z Browaru Łąkomin jest Basior, czyli american barley wine. W ofercie tego browaru jest również wersja angielska...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...

Już w ten weekend jubileuszowa edycja Piwowarów

Już w najbliższy weekend, tj. 8 i 9 marca w Łodzi odbędą się X Piwowary. Podczas targów swoje stoiska będzie mieć blisko 30 polskich...

Hoppy Bock nowym piwem z Browaru Amber

Browar Amber przygotował nowe piwo, które trafiło do serii Po Godzinach. To Hoppy Bock, czyli mocno chmielony podwójny koźlak (doppelbock).- Nasz nowy, mocno chmielony...

Piwo jopejskie z AleBrowaru trafia do sprzedaży

AleBrowar wprowadza do sprzedaży piwo jopejskie. Autorem odtworzonej historycznej receptury jest Arkadiusz Wenta, który przez 12 lat współpracował m.in. z Pomorskim Parkiem Naukowo Technologicznym.–...