#1191: Sady – Grejpfrut Liczi
Oj, dawno nie piłem już dobrego, mocno kwaśnego piwa. Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś owocowym lambikiem ;). Pomimo zimowej pory, sprzyjającej spożyciu raczej...
#829: Profesja/Rockmill & Go For World – Source of Life
O kooperacjach nawiązanych przez polskie browary kraftowe piszę często. Stosunkowo rzadko jednak tego rodzaju współpraca wybiega poza świat piwa. Czasem jednak jest inaczej i...
#673: BeerLab – Discoveries Sour Passion
Ponoć znów zbliżają się upały - chociaż dotrą do nas akurat wtedy, kiedy skończę swój urlop ;). A jak upały, to najlepiej sięgnąć po...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#1114: Cztery Ściany & Sady Celmerów – Eden
Pomimo że staram się regularnie sięgać po piwa z nieznanych dla mnie browarów, to wciąż istnieją takie, z którymi miałem do czynienia wyłącznie w...
#947: Maryensztadt – Darkness My Friend: Chocolate Cherry Cream Stout
Powoli wracam do życia po COVIDzie, który to był przyczyną pustek na portalu przez ostatnie dwa tygodnie. Nie przechodziłem tej choroby w sposób jakiś...
#1173: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Crazy King: Mango & Limonka
Aż trudno uwierzyć, że w ciągu ostatniego tygodnia wypiłem tylko jedno piwo ;). Stało się tak, bo - po pierwsze - popołudniami musiałem wyjeżdżać,...
#530: Zodiak/Olimp – Elektra
Przy okazji poprzedniego recenzowanego przeze mnie piwa - Szabrownika z Browaru Profesja - narzekałem na zbyt niską kwasowość. Dlatego też dziś zabiorę się za...





















