#1126: ReCraft – Święty Patryk

Od święta (a raczej wspomnienia) świętego Patryka upłynęło sporo wody w Odrze - wszak obchodzone jest ono w kalendarzu liturgicznym Kościoła katolickiego 17 marca....

#486: Rhombus & Wardrobe Beer Manufactory – DIRTY

Bułgaria nie należy do państw, które można byłoby określić mianem raju dla beer geeka. Ba, pod względem piwnym nic w zasadzie o niej nie...

#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA

1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...

#812: Miedziowy44 – Miedziowe44 Milk Stout

Przez moją piwną szafkę przewija się miesięcznie sporo butelek. Już dawno zacząłem więc notować wszystkie piwa w arkuszu Excela, w którym najważniejszą kolumną jest...

#851: Sady/Moczybroda – Łaciaty Stout

Początkowo miałem zająć się recenzją innego piwa, ale zauważyłem, że dawno nie było u mnie czegoś ciemnego. No, ale taka jest właśnie specyfika lata,...

#893: AleBrowar – Sweet Cow

Dziś cofnę się do 2012 r. Masakra, jakie to zamierzchłe czasy :P. Ale to własnie wtedy odbyła się pierwsza duża premiera piwa i aż...

#150: St.Peter’s – Cream Stout

150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...

#776: Kazimierz/Dziki Wschód – King Kong

Browar Dziki Wschód na Chmielniku Jakubowym pojawił się dotychczas jedynie raz - przy okazji koperacyjnego piwa DDH ATL Polish Hazy Double IPA uwarzonego wspólnie...

#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout

Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...

#254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

#391: Waszczukowe – Grażyna Sprężyna

Posmak toffee w piwie mnie osobiście kojarzy się z jedną z wad - z diacetylem. Choć zwykle opisywany jest jako aromat masła lub popcornu...

#586: ?/Szpunt – Coffeecup

Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...

#187: Fortuna – Miłosław warzy śmiało: Klonowy Milk Stout

Gdy Browar Fortuna wystartował z nową serią - zatytułowaną Miłosław Warzy Śmiało - wielu beergeeków było bardzo pozytywnie zaskoczonych. Zaskoczenie było tym większe, że debiutanckim piwem...

#517: Gryf/Piwojad – Muffin

Dziś kolejna recenzja piwa, do napisania której zachęciły mnie wyniki tegorocznego Konkursu Piw Rzemieślniczych. Brązowy medal w kategorii "Sweet Stout" przyznany został piwu Muffin...

#562: BIAŁY – Kawomlek

Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...

Już w ten weekend jubileuszowa edycja Piwowarów

Już w najbliższy weekend, tj. 8 i 9 marca w Łodzi odbędą się X Piwowary. Podczas targów swoje stoiska będzie mieć blisko 30 polskich...

Hoppy Bock nowym piwem z Browaru Amber

Browar Amber przygotował nowe piwo, które trafiło do serii Po Godzinach. To Hoppy Bock, czyli mocno chmielony podwójny koźlak (doppelbock).- Nasz nowy, mocno chmielony...

Piwo jopejskie z AleBrowaru trafia do sprzedaży

AleBrowar wprowadza do sprzedaży piwo jopejskie. Autorem odtworzonej historycznej receptury jest Arkadiusz Wenta, który przez 12 lat współpracował m.in. z Pomorskim Parkiem Naukowo Technologicznym.–...

Najlepsze w stylu milk stout:

#834: Miedziowy44 – Miedziowe44 Coco Island

Z czym Wam kojarzy się połączenie wiórków kokosowych i czekolady? :). U mnie pierwszym skojarzeniem jest chyba znany Wam wszystkim baton Bounty. Tak na...

#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#442: Bytów/Rockmill – Vanilla Coffeecat

Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie wyobrażam sobie życia bez kawy. Ile bym nie spał, to i tak około południa jestem tak...

#1167: Browar Stu Mostów – Chocolate Stout Nitro

Dobrze zrobione piwa wysycane azotem za każdym wywierają na mnie duże wrażenie. Takim najbardziej oczywistym tego przykładem jest oczywiście Guinness Draught. Co jakiś czas...