#144: Browar Jana – Mañana

0
Myśląc o piwie pszenicznym wielu z nas automatycznie bierze pod uwagę bananowo-goździkowe weizeny. Jako klasyczny styl, piwa te trochę ucierpiały w starciu z nowofalowymi gatunkami...

#513: BIAŁY – Złota Pszenica

0
Jeszcze rok temu o kraftowego weizena było ciężko. Piwa w tym stylu do niedawna były domeną browarów...

#710: Nepomucen – Pelican

0
Jakkolwiek moda na milkshake IPA powoli chyba przemija, tak piwa z owocami w dalszym ciągu cieszą się...

#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito

0
Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...

#621: Piwna – Pszeniczne

0
Przed wybuchem piwnej rewolucji browary restauracyjne znane były z tego, że był tam większy wybór niż w...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

0
Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#705: Wrężel/Piwo Szczyrkowskie – Centrum Pszeniczne

0
Oprócz piw nowofalowych w ofercie sygnowanej przez markę Piwo Szczyrkowskie nie mogło zabraknąć klasyki - weizena oraz...

#42: Kaiser Bräu – Mandarina Bavaria Sommerweisse

0
Recenzja ta miała zostać opublikowana dopiero za kilka dni, ale dziś (tj. 25 lutego) wybuchła w Niemczech poważna afera, która zatacza coraz szersze medialne...

#730: Browar Bury – Pszeniczne

0
Walka z przeziębieniem, które - jak wiadomo - u faceta jest równoznaczne z bojem na śmierć i...

#210: Zadyma – Pszeniczne

0
Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

Popularne wpisy:

Ostatnio na Instagramie:

Relacje z imprez: