#250: Rügener Insel-Brauerei – Baltic Stout

Obecnie spędzam krótki urlop nad Bałtykiem. Tak się złożyło, że w odmętach wordpressowych szkiców, czyli wśród rozpoczętych już przeze mnie tekstów, znalazło się piwo...

#313: De Proef/Mikkeller – Black

Jak już pisałem w osobnym wpisie, dziś mija dwa lata od założenia Chmielnika Jakubowego na Facebooku. Z tej okazji, będąc ostatnio w szczecińskim sklepie...

#377: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Imperial Stout

Piwne nowości na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane głównie tym, że już od dawna nie uganiam się za nowymi piwami....

Browary Szczecina: multitap Nowy Browar Szczecin

Będąc w miniony czwartek w Szczecinie, miałem nieco czasu wolnego w okolicach Bramy Portowej. W pobliżu tego jednego z największych skrzyżowań w stolicy Zachodniego...

#999: ?/Hopito – Barrels Time #1

Pitne miody to obecnie - obok piwa - moje ulubione trunki. Coraz częściej po nie sięgam poszukując nowych smaków. Polskie miodosytnie rzemieślnicze poczynają sobie...

#1100: ?/Wrężel – Big Game: Three

Na chmielnikowym Portalu o Piwie funkcjonuje całkiem sporo różnych działów, do których wpadają artykuły z konkretnych kategorii. Jakiś czas temu wydzieliłem m.in. Strefę kawową...

#345: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Bowmore Whisky BA

Łódź i Młyn to piwo będące owocem bardzo ciekawej międzynarodowej kooperacji polskiego Browaru Piwoteka oraz holenderskiego De Molena, który znany jest z wysokiej jakości...

#773: Bojanowo – Bojan RIS

Na temat dzisiejszego piwa krąży w internecie pewna teoria, że trunek ten pojawia się na rynku nie po raz pierwszy (choć w nieco zmienionej...

#330: Przystanek Tleń – Russian Imperial Stout Whisky BA

Vox populi, vox Dei! Zapytałem Was w ankiecie na Facebooku, którym piwem mam zająć się w pierwszej kolejności, dając do wyboru Russian Imperial Stout...

#792: 8 Wired & PINTA – Opium Cake

Wielkimi krokami zbliżają się święta Zmartwychwstania Pańskiego. Przydałoby się więc pomyśleć nad recenzją jakiegoś świątecznego piwa. Tylko, jakie piwo miałoby mi się kojarzyć z...

#411: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź Mead BA

Jak już wczoraj pisałem, w czasie tegorocznej majówki miałem okazję odwiedzić Pałacyk Łąkomin i tamtejszy browar rzemieślniczy. A wszystko z okazji premiery pierwszego w...

#1159: PINTA Barrel Brewing – Nobility

Browar PINTA Barrel Brewing to jeden z najgłośniejszych debiutów ubiegłego roku. W odróżnieniu od "matczynej" PINTY browar ten powstał, aby produkowano w nim piwa...

#1091: Zarzecze/BIRBANT – Wulver

W minioną sobotę minęło dokładnie sześć lat od uruchomienia strony internetowej Chmielnika Jakubowego, która obecnie przeobraziła się w całkiem spory portal informacyjny. Z tej...

#607: Profesja – Car Jura Whisky BA

Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...

#601: Bytów/Rockmill – Black Noble Highland Park Whisky BA

Browar Rockmill w ciągu kilku miesięcy z jednego z bardziej cenionych polskich browarów kontraktowych stał się jednym z bardziej hejtowanych kraftowców w Polsce -...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...

Najlepsze piwa w stylu imperial stout:

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#700: Fuller’s – Imperial Stout

Dzisiejszy tekst to 700. recenzja opublikowana na moim blogu. Aż trudno uwierzyć, że aż tyle piw udało mi się już zrecenzować. Zajęło mi to...

#736: Gryf/Harpagan – Buzdygan Rozkoszy

Jak już wiecie, niedawno minęły dokładnie cztery lata od założenia Chmielnika Jakubowego na Facebooku. Datę rocznicy oczywiście przegapiłem, co zauważyłem z niemal tygodniowym opóźnieniem....

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...