Browar Stargard startuje z dwoma piwami

English brown ale Basteja Brown oraz IPA z dodatkiem płatków owsianych o nazwie IPA INA to dwa piwa, z którymi na rynku zadebiutuje Browar...

Z OSTATNIEJ CHWILI – Jacer otwiera nowy browar!

Browar Milicz - taką nazwę będzie nosił otwarty przez Jacka "Jacera" Domagalskiego browar. Jacer początkowo będzie warzył kontraktowo, jednak już wkrótce ma powstać w...

100 dni abstynencji na 100 lat niepodległości – dobry pomysł?

Jeszcze nie tak dawno Kościół katolicki zachęcał w sierpniu do zachowania trzeźwości, w ubiegłym roku była już mowa o "sierpniu - miesiącu abstynencji". W...

Wheat wine w trzech wariantach od Maryensztadtu

Wheat Wine w trzech wariantach wypuszcza Browar Maryensztadt w ramach serii Projekt Barrel Aged. Różnią się one od siebie rodzajem użytej do leżakowania drewnianej...

Niemieckie browary również odczuwają braki na rynku CO2

Niemieckie browary borykają się z brakami w zaopatrzeniu dwutlenkiem węgla. Część z nich musiała ograniczyć produkcję i zrezygnować z produkcji wody i innych napojów...

Wieści mijającego tygodnia #130

Co tydzień publi­kuję dla Was na moim blogu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku,...

AleBrowar: jubileuszowe warzenie z Himburgs Braukunstkeller

AleBrowar uwarzył kooperacyjne piwo z niemieckim browarem rzemieślniczym Himburgs Braukunstkeller. Informacja na ten temat pojawiła się właśnie na fanpejdżu browaru. Tym samym z przytupem został...

Irish Coffee – jak przygotować?

Irish Coffee to klasyczny drink, który łączy w sobie aromatyczny napój i nutkę alkoholu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić Irish Coffee w domowym...

Sushi – jakie składniki są potrzebne?

Historia sushi sięga kilku wieków wstecz. Pierwsze wzmianki o podobnych potrawach sięgają starożytnego Japonii, ale sushi, takie jakie znamy dzisiaj, wyewoluowało na przestrzeni czasu.Sushi...

Wieści mijającego tygodnia #84

Co tydzień w sobo­tę publi­kuję na moim blogu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk mam zamiar kłaść na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch...

Do torfowego risa Wrężel dodał wędzoną herbatę

Wędzona korzeniami bambusa herbata Lapsang trafiła do najnowszego piwa z Browaru Wrężel. To Buffalo Trace Barrel Aged - czyli torfowy, chmielony amerykańskim chmielem ris...

Kuźnia Piwowarów 2020: opublikowano opisy stylów

Opisy czterech stylów, które obejmie przyszłoroczna edycja Kuźni Piwowarów, zostały właśnie opublikowane na fanpejdżu Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy.Przypomnę, że w ramach Kuźni Piwowarów...

Przede mną nowy etap działalności zawodowej

Od kilku dni nawiązanie ze mną współpracy komercyjnej jest łatwiejsze. W poniedziałek założyłem działalność - złożyłem też wniosek o rejestrację jako czynny podatnik VAT,...

Janusz Palikot i Doctor Brew chcą połączyć siły. Powstanie holding

Należąca do Janusza Palikota Manufaktura Piwa Wódki i Wina oraz Browar Doctor Brew chcą połączyć siły poprzez utworzenie holdingu. W czwartek obie strony poinformowały...

Wieści mijającego tygodnia #105

Co tydzień w sobo­tę publi­kuję na moim blogu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk mam zamiar kłaść na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...