#284: Wąsosz/Hopster – Dziad Mróz

Piwo, które dziś zrecenzuję, kupiłem już dawno, bo gdzieś na początku tego roku. Na rynku pojawiło się mniej więcej w tym samym czasie, co...

#315: Księży Młyn/Browar Żeglarski – Wyspy Szczęśliwe

Pamiętacie Browar Okrętowy? Miałem okazję zrecenzować cztery jego piwa. W sumie mało który browar ma u mnie aż tak silną reprezentację. A tymczasem trochę...

#379: Świebodzin – Sekal

Black IPA to jeden z moich ulubionych stylów. Paradoksalnie przez długi czas tego rodzaju piwa na moim blogu nie pojawiały się. W zasadzie nie...

#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine

Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...

#663: Browar Zakładowy – Destruktor BA

Browar Zakładowy to jeden z tych browarów, z którego piwami mam niezłe doświadczenia, choć jak dotąd żadne mnie nie olśniło. Nie licząc quadrupla z...

#692: Marysia/Brokreacja – Potion #4

Do sięgnięcia po dzisiejsze piwo - a jest nim Potion#4 z Browaru Brokreacja - zmotywowały mnie dwie okazje. Po pierwsze moje ubiegłotygodniowe 30 urodziny....

#38: Pracownia Piwa – Dżok

Pracownia Piwa to browar, który powstał we wrześniu 2012 r. w podkrakowskiej Modlniczce. Jednak przez 3 lata jego działalności w moim regionie zdobycie ich piw...

#912: Nepomucen – Crazy Lines #01: DDH Hazy DIPA

Po serii bardziej odschoolowych piwach z Doctor Brew dziś postanowiłem sięgnąć po coś bardziej współczesnego, więc padło na hazy "ipkę" - tyle, że nie...

#472: Maryensztadt – Projekt 30 #3

Browar Maryensztadt w styczniu ubiegłego roku ruszył z ambitnym projektem, nazwanym po prostu Projektem 30. Polega on na warzeniu piw o ekstrakcie zbliżonym do...

#718: Bielawska Wytwórnia Napojów/Dwie Krople – APA

Staram się, aby co jakiś czas w dziale "Recenzje" mojego portalu pojawiały piwa z nieznanych mi dotychczas browarów. I tak z Browarem Dwie Krople,...

#338: Browar na Jurze/PINTA – Kwas Kappa

Boże Narodzenie już za nami, trzeba więc zabrać się za nadrabianie piwnych zaległości ;). W czasie świąt na to czasu nie było i trochę...

#154: Bednary & Jabeerwocky – Jormungandr

Dziś na blogu chciałbym Wam zaprezentować piwo, które ma spory potencjał do bycia przekleństwem dla tych, którzy po kilku kolejkach w lokalu próbują je zamówić. Trudne...

#78: Zarzecze/Birbant – P.I.S & love

Pod koniec 2015 i na początku 2016 r. obrodziło u nas różnego rodzaju imperialnymi stoutami, za które na poważnie wzięły się polskie browary rzemieślnicze...

#987: Nepomucen – Crazy Lines #05: DDH Forest Black DIPA

Lubię, jak browary w ramach swojej działalności jakieś specjalizacje. Taki Browar Spółdzielczy wyspecjalizował się np. w wymrażankach, a Browar Nepomucen - w piwach z...

#887: Łąkomin – Dziki Dzik Mead BA

Police - miasto, w którym mieszkam, boryka się ostatnio z pewnym problemem, a mianowicie z odwiedzającymi tereny miejskie dzikami. I jest to problem cały...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...