#103: Zarzecze/Birbant & Chmielarnia – Blame Canada
Jestem łakomczuchem - tak, uwielbiam wszystko co słodkie. Nawet to, co dla wielu jest zbyt słodkie :). Nie straszna mi nawet puszka kajmaku. Dlatego...
#566: Browar na Jurze/PINTA – Grape Ale Red
Piwo i wino - wydawałoby się: dwa różna światy. Okazuje się, że da się je i tak połączyć. Owocem piwno-winnego mariażu jest styl określany...
#488: Łąkomin – Wadera
Jednym z najbardziej znanych i cenionych piw z Browaru Łąkomin jest Basior, czyli american barley wine. W ofercie tego browaru jest również wersja angielska...
#1334: Widawa – Rauchmärzen
Browar Widawa nie zaliczy czerwca tego roku do udanych miesięcy — ostatnio konieczne było wycofanie ze sklepów trzech partii Sharka. Powodem była wada, spowodowana...
#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos
500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...
#1187: PINTA – PINTA Classics: Doppelbock
Muszę przyznać, że podoba mi się lidlowa seria Browaru PINTA, w ramach której co rusz dostajemy całkiem interesujące interpretacje bardziej klasycznych stylów piwa. Jakoś...
#128: Browar Zakładowy – Kombinator (porzeczkowy)
Piwo z sokiem to dla wielu "piwoszy" coś na pograniczu profanacji. Może i w przypadku dolewania syropu malinowego do Westvleterena XII, czy Heady Toppera...
#862: Warsztat Piwowarski – RISzard III
Imperialne stouty - podobnie jak "ipy" - mocno przez ostatnie lata ewoluowały. Od palonych, intensywnie goryczkowych, risy obecnie przeszły w piwa słodkie, czekoladowo-kawowe, do...
#142: Gościszewo/AleBrowar – Ortodox Pale Ale
AleBrowar, choć znany jest przede wszystkim z piw nowofalowych, ma w swojej ofercie także linię Ortodox. Pod tą marką weterani polskiej rewolucji piwnej w...
#551: Świebodzin – Importer Barrel Aged
W sobotę obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Na tę okazję miałem zamiar przygotować recenzję imperialnego porteru bałtyckiego, na który już od...
#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub
Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...
#1059: Sady/Deer Bear – Bistro v. 2
Imperialne pastry stouty stały się jedną ze specjalności Browaru Deer Bear, przy czym ten polski kraftowiec nie ukrywa, że przy tworzeniu tego rodzaju piw...
#684: Artezan – Panic Button
W tym roku minęło już siedem lat od momentu startu Browaru Artezan. Browar ten towarzyszył mi od samego początku mojej przygody z kraftem, a...
#1138: PINTA – PINTA Classics: Irish Red Ale
Początkowo bałem się, że dostępna wyłącznie w sklepach sieci Lidl "pintowa" seria PINTA Classics, będzie nudna. Okazało się jednak, że moje obawy są płonne...
#879: Maisel & Friends – IPA Intense. Pure. Awesome.
Piwo w Niemczech to przede wszystkim klasyczne style. Tamtejszy kraft już od dłuższego czasu bezskutecznie próbuje przebić szklany sufit swojej niewielkiej popularności i póki...
























