#981: Bielawska Wytwórnia Napojów/Mintaka & Pivovsky – Kopernik

Jeśli chodzi o "ipki", to ostatnie tygodnie na Chmielniku Jakubowym były zdominowane przez styl określany obecnie jako hazy IPA w różnych konfiguracjach - były...

#187: Fortuna – Miłosław warzy śmiało: Klonowy Milk Stout

Gdy Browar Fortuna wystartował z nową serią - zatytułowaną Miłosław Warzy Śmiało - wielu beergeeków było bardzo pozytywnie zaskoczonych. Zaskoczenie było tym większe, że debiutanckim piwem...

#1114: Cztery Ściany & Sady Celmerów – Eden

Pomimo że staram się regularnie sięgać po piwa z nieznanych dla mnie browarów, to wciąż istnieją takie, z którymi miałem do czynienia wyłącznie w...

#1154: PINTA – PINTA Classics: Belgian Abbey Single

Belgijskie piwa klasztorne kojarzą się nam zazwyczaj z trzema stylami: dubblem, triplem oraz quadruplem. Zdecydowanie mniej znanymi piwami są belgian single, czyli najlżejsze oraz...

#938: Sady/Deer Bear – Ramen Shop: Rice Hoppy Pils

Lubię kuchnię azjatycką, chociaż np. ramenu nie miałem jeszcze okazji spróbować (jakoś w mojej okolicy brakuje punktów serwujących tę potrawę). I jakoś mnie do...

Wrażenia po Beer Geek Night w Szczecinie

Beer Geek Night 2017 w Szczecinie już za nami. Była to pierwsza tego typu impreza nie tylko w tym mieście, ale też w całym...

#626: Beer Bros./Hoppy Beaver – Essence of Hoppiness No.1

Browar Hoppy Beaver po kilku próbach z umiarkowanymi woltażami wziął się za mocny piwny kaliber. Do tej pory w portfolio tego kontraktowca dominowały piwa...

#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka

Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...

#160: Marysia/Brokreacja – The Gravedigger (blend barrel aged)

Choć dopiero co świętowałem rok Chmielnika Jakubowego na Facebooku degustując Łódź i Młyn, pojawiła się kolejna okazja do sięgnięcia po mocniejsze piwo :). A...

Piwna wizyta w Gdańsku [minirecenzje #610-620]

Choć Gdańsk odwiedziłem głównie z powodów rodzinnych - wujek mojej babci kończył równe 100 lat, to jednak nie mogłem nie odwiedzić tam kilku piwnych...

#517: Gryf/Piwojad – Muffin

Dziś kolejna recenzja piwa, do napisania której zachęciły mnie wyniki tegorocznego Konkursu Piw Rzemieślniczych. Brązowy medal w kategorii "Sweet Stout" przyznany został piwu Muffin...

#969: ReCraft/Mentzen – Chmiel Tropików

Do recenzji tego piwa zabieram się mniej więcej od Wielkanocy. Otrzymałem je bowiem w "darach losu" mniej więcej w połowie marca. Dziś mamy końcówkę...

#920: Książęcy Browar Nysa – Szlakiem Czarownic: Żona Kata

Nazbierało mi się trochę piw niepasteryzowanych, które będę musiał w najbliższym czasie wziąć na warsztat, aby się nie przeterminowały. Ostatnio otrzymałem w prezencie dwa...

#1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

#8: Browar w Grodzisku Wlkp. – Bernardyńskie Ciemne

Piwo Bernardyńskie Ciemne to chyba, jak dobrze pamiętam, najnowsze piwo z reaktywowanego przez Fortunę Browaru w Grodzisku Wielkopolskim. Piwo jest bardzo daleką wariacją na...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...