#439: Beer Bros./Hoppy Beaver – Light My Fire

Z piwem, które dziś zrecenzuję, mam pewien problem. Otóż na etykiecie piwa Light My Fire jest wyraźnie napisane, że jest to "hoppy summer ale",...

#164: Zodiak/Inne Beczki – Pop Up Gose #2

Jeszcze do niedawna kupić w Polsce gose było bardzo trudno. Obecnie sytuacja ta diametralnie się zmieniła, co zresztą widać choćby u mnie na blogu,...

#725: Browar Stu Mostów – WRCLW Raspberry Rye RIS

Imperialne stouty to jeden z moich ulubionych stylów piwa. A jak jeszcze doda się do nich maliny, czyli owoce, które po prostu uwielbiam, to...

#931: Zakładowy – Będzie Dobrze

"Ipek" na półkach sklepów jest całe zatrzęsienie - często po kilka z jednego browaru kraftowego, w różnych podstylach, z różnymi dodatkami. Czym więc kierujecie...

#158: Bura Brew – Tornado IPA

W Chorwacji byłem 15 razy. Jedynym regionem, który nie został przez te 15 lat przeze mnie odwiedzony, jest najdalej na północ wysunięty duży półwysep...

#106: Fabbrica Di Padavena – Birra Dolomiti Doppio Malto

W polskich dyskontach i marketach ostatnimi czasy pojawiło się kilka piw z państw, które na co dzień nie są kojarzone z browarnictwem. Korzystając z...

#935: Łąkomin – Dziki Dzik na Torfowisku

Choć Święto Porteru Bałtyckiego jest już za nami, to na Chmielniku Jakubowym potrwa on nieco dłużej. Pod koniec ubiegłego tygodnia otrzymałem bowiem dwie przesyłki...

#622: ?/Wokanda – Wrobiony

Spośród wszystkich piw wędzonych jednymi z moich ulubionych są wędzone koźlaki, które pokochałem niegdyś za sprawą kultowego Urbocka z Browaru Schlenkerli (swoją drogą muszę...

#269: Piekarnia Piwa/Piwowar – Ścięta Głowa

Sporadycznie na moim blogu pojawiają się recenzje czegoś innego niż tylko piwo. Oprócz herbat, wody chmielonej, czy też cydru, opisywałem również miód pitny "Chmielak"...

#1130: ReCraft/Deer Bear – Jungle Boy

Nuty czekoladowe nie są niczym niezwykłym w ciemnych piwach. Można je uzyskać poprzez odpowiedni dobór słodów. Z białą czekoladą, która powstaje bez proszku kakaowego,...

#412: Beer Bros./Hoppy Beaver – Dark Angel

Dzisiejsza recenzja miała pojawić się u mnie na blogu jeszcze w trakcie majówki, ale jakoś nie było czasu i sił na jej dokończenie. Do...

#536: Beer Bros./Hoppy Beaver – Słuszna Koncepcja

Piw leżakowanych w beczkach mamy już w Polsce na pęczki. Ba, łatwiej o risa w wersji BA niż o standardowego. I pomyśleć, że na...

#893: AleBrowar – Sweet Cow

Dziś cofnę się do 2012 r. Masakra, jakie to zamierzchłe czasy :P. Ale to własnie wtedy odbyła się pierwsza duża premiera piwa i aż...

#937: ?/Majstersztyk – APAkalipsa

Po serii recenzji porterów bałtyckich przyszedł czas na zajęcie się piwami lekkimi, jasnymi. Pogoda ku temu obecnie sprzyja, mityczna "bestia ze Wschodu" póki co...

#33: Wąsosz/Kraftwerk – Acid Rain

Browar Kraftwerk do niedawna posiadał w swoim portfolio dwie główne serie piw - pierwszą były piwa, których etykiety były związane z bestiariuszem różnych regionów...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...