#112: Fortuna – Miłosław Witbier

Browar Fortuna, który wielu osobom znany jest głównie z lagerów aromatyzowanych (np. Fortuna Wiśniowa, Fortuna Mirabelka, Fortuna Czarne), jakiś czas temu sięgnął po style...

#111: Pracownia Piwa – Smog

Piwny bloger nie jest dla browarów ulubioną kategorią konsumenta - ponieważ na potrzeby blogowania poszukuje się głównie ciekawostek i nowości, bardzo rzadko wracając do...

#110: Artezan – Pacific Pale Ale

Mimo, że od wybuchu piwnej rewolucji minęło zaledwie 5 lat (tak, Atak Chmielu z PINTY obchodzi w tym roku 5 urodziny), to pośród polskich...

#109: HaandBryggeriet – norwegian wood

Skandynawskie piwa, z uwagi na swoją wysoką cenę (co ciekawe w Polsce są one z reguły niższe niż w ich macierzystych państwach), nieczęsto będą...

#108: Browar na Jurze/PINTA – Brett IPA

Jeszcze nie tak dawno wyznacznikiem tzw. nowej fali w piwowarstwie były amerykańskie odmiany chmielu. Dziś, wśród browarów rzemieślniczych, przestało to być czymś wyjątkowym, dlatego...

#107: Browar Jana – Oktavio

Po bardzo smacznym quadruplu, którym było recenzowane przeze jakiś czas temu piwo Buba Fest, czas sięgnąć po kolejne polskie piwo w tym stylu - szczególnie...

#106: Fabbrica Di Padavena – Birra Dolomiti Doppio Malto

W polskich dyskontach i marketach ostatnimi czasy pojawiło się kilka piw z państw, które na co dzień nie są kojarzone z browarnictwem. Korzystając z...

#105: Sulimar (Cornelius) – Triple Blond

Tak zwane browary regionalne na moim blogu pojawiają się dość rzadko. Jest to spowodowane przede wszystkim tym, że dość rzadko wypuszczają nowości, a większość...

#104: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Red IPA

W marcu bieżącego roku opublikowałem wyniki tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów - konkursu dla piwowarów, którego formuła jest bardzo specyficzna. Łączy ona bowiem cechy tradycyjnych...

#103: Zarzecze/Birbant & Chmielarnia – Blame Canada

Jestem łakomczuchem - tak, uwielbiam wszystko co słodkie. Nawet to, co dla wielu jest zbyt słodkie :). Nie straszna mi nawet puszka kajmaku. Dlatego...

#102: Browar Zakładowy – Fajrant

Piwo w stylu session IPA już raz pojawiło się na moim blogu, dziś czas na kolejne. Jak pewnie już pamiętacie, gatunek ten to lekkie,...

#101: Zarzecze/PINTA – Ce n’est pas IPA Bruin

Bière de garde to styl, którego północnofrancuski rodowód jest zbliżony do saisona - oba bowiem warzone były na wsi, jako napój wykorzystywany przy pracach...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

#99: Klosterbrauerei Weißenohe – Bonator Doppelbock

Choć do polsko-niemieckiej granicy mam jakieś 20 km, to jakoś piwa od naszych zachodnich sąsiadów rzadko pojawiają się na moim blogu. Czas to zmienić...

#98: Wąsosz/Hopster – Kawa na Ławę

Kawa, przez wielu zwana czarnym złotem, jest obok herbaty najpopularniejszym w naszym regionie napojem kofeinowym. Budzi, pobudza, stawia na nogi, ale też świetnie pachnie...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...