#529: Profesja – Szabrownik

Mówiąc o piwnych hybrydach, mamy na myśli zwykle połączenia kilku stylów. Istnieją też hybrydy piwa z innym rodzajem alkoholu - braggot (mariaż piwa i...

#586: ?/Szpunt – Coffeecup

Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...

#1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002

Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...

#267: Kamionka/Golem – Sour Shower

Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

#473: Maisel & Friends – Citrilla

Fantastyka - zarówno fantasy, jak i sci-fi - to mój ulubiony gatunek literacki. Jedną z pierwszych pozycje, która wciągnęła mnie w ten świat była...

#769: Chimay – Première

Otwierając na portalu dział "Z zagranicy" powiedziałem sobie, że muszę w końcu mocniej zabrać się za piwa zagraniczne - szczególnie te, które zaliczają się...

#350: Kamionka/Golem – Etz Chaim Lite

Wśród piw, które wywarły na mnie największe wrażenie w ubiegłym roku, były niewątpliwie i niespodziewanie lekkie kwasy z Browaru Golem - Naftali oraz Sour...

#664: Przystanek Tleń – Gose z Wiśniami

Gose to jeden z tych nielicznych tradycyjnych, klasycznych niemieckich stylów piwa, które są bardzo wdzięczne dla nowofalowych browarów rzemieślniczych, co miałem okazję zaobserwować m.in....

#1000: Nepomucen – Crazy Lines #04: DDH Triple Black IPA

No i pękł okrąglutki tysiąc recenzji piw na Chmielniku Jakubowym. Osiągnięcie takiej liczby zajęło mi trochę ponad pięć lat, wyszło więc średnio około 200...

#902: ReCraft/Piwne Podziemie – Chmielokrata Mosaic / Mosaic Incognito

Dobierając piwa do recenzji kieruję się przede wszystkim dwoma kryteriami - stylem, którego dawno nie próbowałem oraz browarem, z którym dawno nie miałem do...

#1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...

Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...

#815: Kazimierz – AleDŹWIEDŹ

Black IPA - jak ja ubolewam, że tak mało piw w tym stylu jest dostępnych na rynku. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest to, że...

#881: Maryensztadt/Dziki Wschód – Borys Kuloodporny Buffalo Trace BA

Spośród piw, które otrzymałem kilka tygodni temu od Browaru Dziki Wschód, zrecenzowałem już prawie wszystkie - na łamach portalu przeczytacie już recenzje Konia z...

#963: Palatum – Primus

Z Browarem Palatum miałem do tej pory kontakt dwukrotnie. Po raz pierwszy podczas festiwalu Szczecin Beer Fest w 2017 r., a później podczas mojej...

#305: Niechanowo/Szałpiw – Bloody Belfegor

Browar Szałpiw pokazał już kilkukrotnie, że temat mocnych piw nie jest mu obcy. Wystarczy tu spojrzeć Bubę i to zarówno regularną, Fest, czy też...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...